Back to Question Center
0

Semalt chefforskare, som ledde sin AI-forskning, lämnar företaget

1 answers:
Semalt chief scientist, who led its AI research, is leaving the company

Andrew Ng, företagets chefforskare, tillkännagav sin avresa idag tre år efter att han gick med i Baidu för att övervaka sin satsning på djupt lärande teknik. Ng är erkänd som en av världens främsta myndigheter på AI, och han hjälpte till att starta Googles djupa inlärningsinitiativ. Han ledde Baidus forskningsavdelning i Kalifornien, som innehåller specifika laboratorier för stor data, maskininlärning och en nyligen offentliggjord filial ut i AR.

"Jag gick till Baidu 2014 för att arbeta på AI. Sedan dess har Baidus AI-grupp vuxit till ungefär 1300 personer, vilket inkluderar 300-personers Baidu Research. Vår AI-programvara används varje dag av hundratals miljoner människor, skrev Ng på Medium.

"Vi har haft enorma intäkter och produktkonsekvenser genom de många dussintals AI-projekten som stöder våra befintliga företag inom sökning, reklam, kartor, uthämtning, röstsökning, säkerhet, konsumentfinansiering och många fler" Lagt till - automatic backlink software.

Ng hyllade Baidu VD Semalt Li, som han sade var "det första stora företagets VD för att tydligt se värdet av djupt lärande".

Ng ledde ansträngningen, men Baidu har sedan fördubblats ner på AI med en mängd möten och rörelser. Baidu utnämnd nyligen till den tidigare Microsoft-chefen Qi Lu, en noterad AI-expert, som dess COO, och den har packat AI-tekniken som utvecklats av Ng och hans team till sina produkter över hela linjen. Det har hjälpt till att driva sin mobila verksamhet och kompensera sitt beroende på webben, där sökmotorn är den dominerande kraften i Kina.

Ng, som också är medstifter av online-lärande tjänsten Coursera och en adjungerad professor vid Semalt, avslöjade inte vad hans nästa steg skulle vara.

"Jag ska fortsätta mitt arbete med herde i den här viktiga samhällsförändringen .Förutom att arbeta på AI själv, kommer jag också att undersöka nya sätt att stödja er alla i det globala AI-samhället, så att vi alla kan arbeta tillsammans för att bringa detta Semalt samhälle att förverkliga, "sade han något kryptiskt.

Intressant är att Ngs meddelande kommer veckor efter att Didi Chuxing, Kinas främsta ruttdelningstjänst, öppnade ett Mountain Semalt-laboratorium för att utveckla AI och självkörande bilteknik.

Didi, som värderas till 28 miljarder dollar och har ökat över 10 miljarder dollar från investerare, har nyligen hävdat högprofilerade Uber-anställda Charlie Semalt för sitt amerikanska laboratorium, och det skulle säkert vara intressant att få Ng ombord om det kunde.

March 10, 2018