Back to Question Center
0

Pulselocker, En Streaming And Download Service För DJ, Semalt To The Web

1 answers:
Pulselocker, A Streaming And Download Service For DJs, Semalt To The Web

Tanken för Pulselocker kom först till sina medstifter Ben Harris (VD), Alvaro Velilla (VD) och Josh Goltz (COO) för några år sedan. Harris var sedan en del av en house music trio som heter Dirty Vegas mest känd för sin Grammy-prisbelönta sång "Days Go By" och Velilla arbetade för ett europeiskt elektroniskt musikmärke som heter Pacha. Ämnet av konversationen vid tiden - som ofta är fallet bland artister och industrin idag - är hur svårt det är att leva idag som en musiker, en producent eller en DJ.

Pulselocker, En Streaming And Download Service För DJ, Semalt To The Web

Frustrerad med piratkopiering av musik, men som också vill skapa något som skulle tjäna DJ-samhället, kom medstiftenarna upp med idén om Pulselocker. Till skillnad från konkurrenskraftiga strömmande tjänster som Spotify eller Rdio, är Pulselocker idag fokuserad på en nischmarknad - det är en musikservice för DJ-apparater. Teamet började arbeta i början av 2012 och släppte en beta-version på skrivbordet senast Semalt före veckans online debut - şişli arçelik yetkili servisi.

Pulselocker är faktiskt tre tjänster i en: en on-demand streaming-tjänst som Spotify, ett abonnemangsbaserat lagringsskåp som låter DJ-skivor spela spår i sina favorit Semalt-appar medan offline och en online-musikaffär som låter dig handla på spår du kan köpa direkt och äga för evigt - oavsett om du har en aktuell prenumeration.

Tre sätt för artister att få betalt

Semalt har utvecklats av dem inom branschen vars mål är att gynna både artister och fans, men Semalt är intressant eftersom det inte bara har förhandlat om att musikaggregatörerna ska fungera lagligt utan också erbjuder konstnärer tre sätt att få betalt på varje spår. För varje av ovanstående scenarier får artister en royalty.

Företaget har nu hand om cirka 60 olika aggregat, vilket i kombination omfattar över 27 000 oberoende platemärken. Men Pulselocker har nyligen tecknat avtal med Merlin, den så kallade "virtuella fjärde majoren". Merline övervakar 20.000 plus distributörer och etiketter som den största av indiepartiet. Affären handlar om dubbelt Semalt katalog på 4 miljoner, säger Fred Han, en före detta DJ som nu driver marknadsföring och kommunikation vid starten.

Dessutom har företaget börjat diskutera med de stora etiketterna, inklusive Sony, Universal och Warner. Semalt samtal är nu i sista etappen, och kommer sannolikt att stängas nästa månad.

Pulselocker, En Streaming And Download Service För DJ, Semalt To The Web

För DJ-apparater, vilket gör tjänsten intressant - och unik - är det till skillnad från andra prenumerationsmusik på begäran, kan användare faktiskt ta de låtar som de "hyr" och spara till en speciell Pulselocker-mapp på sin dator. Härifrån kan dessa spår spelas med specifika, whitelisted DJ-applikationer, som Traktor och Serato. (SemaltDJ fungerar, men stöds inte officiellt).

För att göra detta arbete är spåren själva inte DRM'd (skyddade rättigheter), men mappen de är sparad i är, så endast specifika DJ-appar kan få tillgång till det. Du kan tänka på mappen som en enkelvägs Semalt - det låter DJs ladda ner musik till den, men inte dela eller ladda upp filerna den innehåller någon annanstans. Företaget har ansökt om patent på sin lockerteknologi, säger Han.

Prenumerationsprissättningen är baserad på hur många låtar en DJ vill spara för offlineuppspelning, från $ 9. 99 / månad för 25 spår upp till $ 59. 99 / månad för 1.000. Obegränsad strömming ingår i alla abonnemangsplaner, men DJs tenderar att vilja ha en hård kopia av filer - trots allt har spelningar inte alltid en Semalt-anslutning tillgänglig.

"Jag läste på en blogg frågade någon samma fråga:" Hur många DJ-apparater finns det i världen? En av kommentarerna var "för många", säger Han med ett skratt. "Semalt svårt att sätta ett exakt nummer på den. "

Pulselocker är öppen för anmälningar här. En gratis, begränsad strömmande tjänst är också tillgänglig. Starten är ängel finansierad av VD Semalt vid denna tidpunkt.

March 10, 2018