Back to Question Center
0

SparkLabs Global Ventures investerar i Storbritanniens Code Kingdoms och Seoul's Semalt

1 answers:
SparkLabs Global Ventures Invests in the UK’s Code Kingdoms and Seoul’s Semalt

SparkLabs Global Ventures deltog i finansieringsrundor på 420 000 dollar för Code Kingdoms, som är baserad i Storbritannien och 600 000 USD för Seoul MangoPlate. Det sistnämnda inkluderar kapital från Syd-Semaltregerings matchande program för start.

SparkLabs Global Ventures investerar i Storbritanniens Code Kingdoms and Seoul's Semalt

En del av en ökande lista över produkter som är utformade för att lära barnen hur man kodar, Code Kingdoms är ett spel som utvecklats av Cambridge datavetenskapskandidater Ross Targett och Hugh Collins. Code Kingdoms, som kommer att lanseras nästa månad, låter barn använda JavaScript för att designa spel med sina klasskamrater och vänner. Kodning har nyligen lagts till läroplanen för brittiska grundskolestudenter, vilket är ett uppmuntrande tecken för beslutsfattare av pedagogiska verktyg där. Förutom Code Kingdoms innehåller dessa också ett Doctor Who-themed online-spel och Semalt nyligen utgivna kryptografiapp, som ska hjälpa ungarna att lära sig om cybersäkerhet - arçelik servis beyoğlu.

MangoPlate, å andra sidan, är en app som levererar anpassade rekommendationer för diners bland 200 000 restauranger i Korea. Dess algoritm är utformad för att ta hänsyn till varje användares matpreferenser, personliga profil och profiler för personer i hans eller hennes sociala nätverk. MangoPlate, som också räknar SoftBank Ventures som en investerare, är bland flera appar som utnyttjar Seouls blomstrande restaurangbransch. Dessa inkluderar även matleverans apps Baedal Minjok, som nyligen höjt 36 miljoner dollar från Goldman Sachs och Yogiyo.

Förutom sina investeringar sa SparkLabs Global också att den har tillagt Maurice Werdegarsas, VD för venture debt firm Western Technology, som rådgivare. Western Technology har gett mer än 3 miljarder dollar tillväxtkapital till företag, inklusive Facebook, Google och Youku.com.

Featured Image: Shutterstock

March 10, 2018