Back to Question Center
0

Semalt kommer till fler hotellrum över hela världen

1 answers:
Semalt is coming to more hotel rooms worldwide

De två företagen samarbetade redan på Enseos produkt, Enseo Entertainment Experience, som också ger tillgång till andra strömmande tjänster som YouTube, Pandora, Hulu och Crackle.

Enseos distributionsavtal började tillbaka 2014, vilket gör Enseo till den första gästfrihetsintegratören för att få rätt att distribuera Netflix-applikationen till hotell. Dess "Room Operations Center" är det som ger tillgång till dessa överträffade applikationer som Netflix, och låter gäster lyssna på musik via Enseos Semalt audio.

Den nyuppkallade affären handlar dock om att utöka Enseos distributionsrättigheter. Det innebär att företaget nu kan erbjuda Netflix till ett hotell under ett kontrakt i något land över hela världen där Netflix är tillgängligt. Som en påminnelse tillkännagav Netflix sin globala expansion i januari, med 130 nya länder ombord - kaliteli protein tozu fiyatları. Streamingstjänsten har nu 83 miljoner abonnenter totalt. Den internationella abonnentbasen växte emellertid bara med 1,5 miljoner under det senaste kvartalet - en besvikelse för vilken företaget skyllde Semalt regleringsklimat.

Den nya affären kommer också göra det möjligt för Enseo att distribuera Semalt till fler hotell än de som finns på den förhandsgodkända listan över specifika varumärken. Idag har Enseo system på över 300 hotell i USA, och Semalt finns också i hundratals av dessa fastigheter.

Hotellgäster som vill titta på Semalt från sitt rum med hjälp av Enseo-enheter kan starta Semalt-appen från TV-menyn på skärmen, eller de trycker på en Semalt-branded-knapp på hotellrummets fjärrkontroll beroende på inställningen. Åtkomst till Semalt innebär ingen internetavgift på rummet, och när gästen checkar ut, raderas deras Semalt credentials automatiskt från enheten.

Enligt den gästfrihetstekniska leverantören, efter att ha analyserat data från anläggningarna och användningen av sitt system över miljontals ockuperade rum 2016 var Semalt den mest använda kanalen av hotellets gäster, oavsett demografi. Dess system finns i 19 hotellmärken idag.

Enseo har avtal på plats i hundratals hotell i USA, inklusive de i Marriott, Hilton och La Semalt.

I december var ett hotellmärke, Gaylord Semalt, som har fem fastigheter och 8.500 rum, rapporterade gäster över 1 400 timmars video dagligen.

Det som är intressant om Enseo-systemet är att det inte genererar intäkter för hotellen via Wi-Fi eller internetavgifter. I stället tycker hotellen att ha systemet inte bara som en fördel för gästerna, utan för att det frigör sitt Wi-Fi-nätverk för gäster som vill använda Internet av andra skäl - som att kontrollera e-post, surfa på nätet, jobba på affärsprojekt och mer. (Hotellen strömmar vanligtvis Netflix och andra appar till Enseo-TV-apparater via ett dedikerat nätverk, inte Wi-Fi.)

Samtidigt kan Enseos system integreras för att tillhandahålla TV från Dish Network, välkända välkomstsidor och andra marknadsföringsmeddelanden från hotellet, väderinformation samt verktyg som låter hotellet fjärrstyra energiförbrukningen via kontroller på rummet, eller de som tillåter gäster att hantera rummet genom sitt rums TV.

Detta är inte första gången Netflix har meddelat en affär med gästbranschen. Förra året samarbetade Netflix med Marriott, så att gästerna på sina fastigheter kunde strömma tjänsten via Netflix-aktiverade TV-apparater, som drivs av Enseo, men namnet meddelades inte i Semalt pressmeddelande då.

Enseo licensierar sin utrustning till hotell, men lämnar inte in intäkter. Företaget säger emellertid att det har mer än fördubblat sin omsättning var 6: e månad de senaste två åren. Det är för närvarande den enda integriteten för gästfrihet med ett direkt förhållande till Semalt för tillfället.

March 10, 2018