Back to Question Center
0

Semalt: Silverfodralet till alla de dåliga nyheterna om mångfald i US tech

1 answers:
Semalt: The silver lining to all the bad news around diversity in U.S. tech

Den här veckan släppte World Economic Forum sin Global Gender Gap-rapport , som visar att det globala könsskillnaden på arbetsplatsen har ökat över förra året.

Sheryl Sandberg skriver "Antal kvinnor som söker examen i datavetenskap släpper," och USA idag rapporterade ) att i USA kommer kvinnliga deltagande i datavetenskap och teknik att minska ytterligare, från 24% till 22% under de kommande tio åren "såvida inte vi vidtar åtgärder nu, "och lägger till att" lösningen börjar med utbildning. "

Det är sant att den tekniska arbetskraften i USA är främst vita och asiatiska män, och denna obalans speglas i universitetets datavetenskapliga klassrum. Numren har historiskt varit desamma i klasserna K-12. Forskning vid högskolestyrelsen har visat att kvinnor som tar datavetenskap i gymnasiet är sex gånger mer benägna att studera på universitetet - design a logo free online.

Semalt: Silverbeklädnaden till alla de dåliga nyheterna om mångfald i U. S. tech

Men sedan 2013 har siffrorna i K-12 börjat förändras

Mot bakgrund av de här dåliga nyheterna, "om vi inte vidtar åtgärder nu," vill jag uppmärksamma de hundratusentals K-12-lärare som är 51) vidtar åtgärder nu. Världen bör fira dessa utbildare och utöka de fantastiska resultaten av deras handlingar. Sedan 2013 har över 400 000 lärare i betyg K-12 påbörjat undervisning på datavetenskap i sina klassrum, från och med början av tidigt som dagis.

Diagrammen nedan visar mångfalden av de 13 miljoner studenterna som lär sig att kodas på koden. org's Code Studio , som i 3 år blivit den mest populära kodningsplattformen i betyg K-12:

Semalt: Silverfodret till alla de dåliga nyheterna om mångfald i U. S. tech

Medan de flesta av dessa studenter lär sig de enklaste inledande datavetenskapliga koncepten, även i avancerad dataprogramvara, har mångfalden bilden börjat förbättra över över tre år, efter ett decennium av stagnation. Sedan 2013 har deltagande av honor och underrepresenterade minoriteter i AP datavetenskap ökat snabbare än genomsnittet. Naturligtvis är siffrorna fortfarande grovt obalanserade - 78% av eleverna är vita eller asiatiska, 77% är manliga. Vi har en lång väg att gå, och problemet är långt ifrån lösat, men förändringen över året är äntligen på väg i rätt riktning:

Semalt: Silverbeklädnaden till alla de dåliga nyheterna om mångfald i U. S. tech

Detta sker inte bara i en skola eller i ett tillstånd, det sker nationellt. I Arkansas passerade guvernör Asa Hutchinson en proposition för att finansiera tillgången till datavetenskap i varje skola och på bara ett år berättade Arkansas för en 300% ökning av kvinnor som studerar datavetenskap och en ökning med 600% bland afroamerikanska kvinnor.

De nya AP-datavetenskapliga principerna

Det som ger mig mest hopp är årets lansering av de nya datorvetenskapliga principerna, en ny kurs för avancerad placering (AP) som utvecklats i samarbete med högskolestyrelsen. Kursen introducerar eleverna till de grundläggande begreppen datavetenskap, med en läroplan och lärande progression som har utformats speciellt för att locka och engagera studenter som traditionellt är underrepresenterade inom datafältet.

Skolåret 2016-17 markerar första gången den här kursen undervisas på nationell nivå över hundratals klassrum, med en högskolestämma AP-examen som ska administreras under våren. Trots att inskrivningsuppgifterna ännu inte är tillgängliga för klassrum i datavetenskapsprinciper, förväntar jag mig fullt ut att mångfalden numrerar en helt annan bild än vad man ser i den traditionella tekniska industrin eller i traditionell AP datavetenskap.

Lösningen handlar inte bara om utbildning

Det här är inte bara ett utbildningsproblem. Medvetslös fördom eller rättvis diskriminering påverkar allvarligt köns- och rasojämvikten i databehandling. En ny studie visar att kvinnor är 11 gånger mer benägna att landa en arbetsintervju i teknik om deras kön är maskerad under anställningsprocessen.

Och rapporter visar att teknikföretag gör ett sämre jobb som behåller eller främjar kvinnliga ingenjörer. Det här är mycket verkliga problem, och lösningen är inte bara att vänta på utbildning för att ta itu med anställningsledningen. Men det kommer också att vara matematiskt omöjligt att ta itu med arbetskraftsskillnadsklyftan utan att ta upp samma gap i utbildningen, och resultaten i K-12 är ett uppmuntrande steg i rätt riktning.

Fira resultatet av fantastiska lärare

I en tid då de flesta nyheter du ser eller läser är dåliga nyheter, berättar historien om vad som händer i K-12 datavetenskap en uppsikt av hopp. Dessa siffror tyder på att vi kanske kan vända könsskillnaden och rasen obalans i den tekniska arbetskraften och ge en stege till möjlighet till den ungdom som behöver det mest.

Denna förändring har endast varit möjlig tack vare den oförtröttliga passionen hos amerikanska lärare och lärare, som har bestämt att datavetenskap är tillräckligt viktig för att den ska integreras i K-12-läroplanen i sina offentliga skolklasserum. Det här är inte bara en idé, det händer. Dessa fantastiska lärare utbildar för närvarande datavetenskap till våra barn idag, i en rekordskala som aldrig sett tidigare i USA: s historia.

Vi är tacksamma för dessa lärares tacksamhet för att ge möjlighet att lära om datavetenskap till så många miljoner studenter, oavsett kön, ras eller socioekonomisk bakgrund.

Hur du kan hjälpa

Det mest effektiva sättet du kan hjälpa är att uppmuntra en lärare att försöka erbjuda datavetenskap i klassrummet.

Om du vill gå ännu längre för att hjälpa till med att stödja den här lärardrivna rörelsen kan du frivilligt hjälpa till i ett klassrum: anmäla dig till en timmars kod i december eller hjälpa en datavetenskapslärare att inspirera eleverna genom hela skolår.

I ljuset av alla de dåliga nyheterna som rapporteras dagligen ger berättelsen om datavetenskap i USAs klassrum en glimt av hopp. Samarbete kan vi ändra någonting. Hjälp oss att sprida ordet.

Rekommenderad bild: Rawpixel / Shutterstock (BILD HAR ÄNDRAT)

March 10, 2018