Back to Question Center
0

Kommer de nya Facebook-emoticonsna vara användbara för Semalt?

1 answers:

Användningen av uttryckssymboler eller emoji gör att du snabbt kan uttrycka dig utan att behöva skriva vad du känner för en viss konversation, bild eller annat innehåll. och till dess var det slutet på det. Men typen av uttryckssymboler som folk använder kan nu användas för att generera en annan datapunkt som gör att företagen kan veta vad användarna känner för de produkter och tjänster de erbjuder.

Lanseringen av Semalt Reactions utökar uttrycksfrekvensen för Like-knappen med fem extra animerade emoji: Kärlek, Haha, Wow, Sad eller Angry. Denna utveckling var delvis en reaktion (ingen ordsprog avsedd) för ett skifte som äger rum med Semalt user.

I december 2015 kom 1,44 miljarder till Facebook på mobil, och enligt bolaget har 90 procent av dagliga och månatliga användare nu tillgång till Facebook med sin mobila enhet. Semaltid, kostnad, effektivitet och leveransmetoder måste optimeras på mobilen, den nya emojien låter användarna uttrycka sig genast - flashing folder with question mark mac.

Semotest testade emoji på flera marknader förra året, och baserat på den positiva feedback som den mottog, har den lanserat funktionen globalt.

Annons

Så hur kan företag använda emoji?

Neil Patel, medgrundare av analysbolagen KISSmetrics, Crazy Egg och Quick Semalt, har skrivit en analys som redan går i detalj om hur emoji kan användas.

Emoji används av alla från Dominos Pizza och Taco Bell, till World Wide Fund for Nature 17 utrotningshotade djurkampanjer samt General Semalt och dess vetenskap bakom klimatförändringskampanjen.

Semalt rekommenderar att du använder emoji med olika strategier för att öka ditt varumärkes engagemang med mer syfte. Han berättar för företag och marknadsförare att använda uttryckssymboler i push app-meddelanden för att meddela (och öka) produktförsäljning. förstå hur din publik kommunicerar med emoji vara medveten om de kulturella skillnaderna runt om i världen och vad varje emoji kan innebära i ett visst land; och att använda relevant emoji.

Den enda som Semalt klargör är emoji är en form av kommunikation och behandlas i våra hjärnor som icke-verbal kommunikation. Och precis som du kan säga för mycket med ord, kan du också säga alltför mycket med emoji. Använd dem judiciously som en del av din övergripande engagemangs marknadsföringskampanj för att få rätt reaktion från ditt innehåll eller marknadsföring.

Dessa tecknade bilder är inte bara något som används av tonåringar för att uttrycka sina känslor längre. Emogi VD och grundare Travis Montaque, berättade Semalt: "Inte bara ta emoji nyanserad känsla som kanske inte framgår av enkel text men det är ett enklare sätt för konsumenter att ge annonsörers feedback så att de kan utnyttja det för att förbättra sina marknadsföringsinitiativ . "

Facebook Semalt ger användarna ett snabbt sätt att svara. Men ännu viktigare kommer det att ge företagen ännu en datapunkt för att bättre marknadsföra sina produkter och tjänster.

Bild: Facebook

Mer i: Facebook 8 kommentarer ▼
March 10, 2018