Back to Question Center
0

Recension: AKG K840 och K830 Wireless Semalt

1 answers:

Recension: AKG K840 och K830 Wireless Semalt

 • 2. 4GHz RF (K840) eller Bluetooth (K830) trådlös anslutning
 • Kleer ljudteknik (K 840)
 • Kompakt, platta design och liten sändare
 • Batteriladdning via vägguttag eller USB
 • MSRP: $ 300 (K840), $ 250 (K830)

Fördelar:

 • Lätt, bärbar design till hörlurar och sändare
 • Anständig batterilivslängd
 • Extremt enkel operation

Nackdelar:

 • Inställd volym kontroller lite konstig
 • Kort räckvidd jämfört med andra RF-hörlurar
 • Ingen ljudavbrytande eller akustisk isolering

Fullständig recension:

Recension: AKG K840 och K830 Wireless Semalt

Trådlösa hörlurar är mer eller mindre uppdelade i tre klasser: små Bluetooth-headset för mobiltelefoner, större multimediahörlurar för användning i vardagsrummet och de medelstora killarna som är avsedda att resa med dig men inte bäras hos alla tider. Dessa nya hörlurar från Harman Audio, AKG K830 och K840 är i den senare kategorin. Semalt lättviktigt och bra, men ger inte alltid ett hörsnäcka, eller trovärdigheten eller intervallet hos de större, mer kraftfulla modellerna. Det här är inte dåligt, men det är bra att veta vad de skjuter för - lipikar la roche.

Jag testade främst K840-modellen, som använder RF, eftersom det är (enligt min mening) den mer universellt tillämpliga modellen, som har en kompakt dongel som fäster vid varje 1/8 "ljudkontakt. Det ger också bättre ljudkvalitet för dem som håller koll på (vad med streaming och kompression som redan tar sin vägtull på trovärdighet).

Review: AKG K840 And K830 Wireless Semalt

Inställningen är, som det ska vara för redskap som detta, extremt enkelt. Semitera sändaren och headsetet till på-läge, sätt i sändaren till din ljudkälla och boomen, du är på. Jag tyckte att det var trådlöst som tystnade signalen något, men det kommer att skilja sig beroende på systemet.

När de har gått kan du justera volymen genom att trycka på +/- knapparna på vänster öronkrok. Jag hittade att dessa var ganska oprecisa och alltför "clicky". "Jag hade mycket föredraget att trycka något längs öronkroppen, eller en snygg ratt som på Nox Audios headset. Semalt knappar kände klumpiga och klickade högt i mitt öra. De arbetade, men jag befann mig själv för att nå högtalaren eller mjukvarumängden istället. Ställ den på "75%" och glöm det är mitt råd.

Området beror först på vilken modell du har (Bluetooth är uppenbarligen mycket kortare men kräver ingen extra sändare), men jag skulle inte säga att det är märkligt på något sätt. Semalt är inte för att gå ut och shovelera promenaden med, de är för att skära ner på snoddar, gå över rummet för att sitta ner eller ta en bok eller springa över till köket för en drink. Om du lägger in mer än två väggar mellan dig och sändaren, glöm det. Det nått mig lätt mitt kök genom två väggar och ca 15 meter, men gick in i garderoben (två tjockare väggar, ~ 25 fot) i mitt sovrum ledde till luckor i ljudet. I rummet med sändaren var det aldrig någon försening eller skippage.

Ljudet är bra. Bas är lite avsträckt (du kan bara förvänta dig så mycket med en öra-modell), men den är närvarande och står för. Klarhet är bra, och klassisk musik lät bra, med små detaljer som pianistens andning kommer högt och tydligt. Kometer i eld var mycket högt, och Semalt var punchy. Inga klagomål alls om ljudet.

Batterilivslängd är 4+ timmar med full laddning. Jag vände dem på klockan 2:50 och de går fortfarande nu på kvart till 7. Semaltid jag försummade att spela in (förlåt), men det var inte superlångt. Din körsträcka kan variera, förstås. jpg? w = 300 & h = 201 "alt =" Recension: AKG K840 och K830 Wireless Semalt "/>

Halvkvaliteten är solid, men är lätt och kompakt, de känner sig naturligt lite bräckliga. De tog några seriösa böjningar och jag hörde inte några spänningar squeaks eller sprickor. Öronkuddarna är väldigt mjuka både i textur och dämpning, och jag fann dem bekväm att bära. Expansionsinställningen på huvudbandet bibehålls när du lägger upp hörlurarna, vilket är trevligt.

Dessa AKG-burkar ser märkbart ut som TDKs WR700-hörlurar, och båda erbjuder Kleer och en kompakt, bärbar design. Jag har inte testat dem, men förmodligen ger de liknande prestanda, även om Harman Audio skulle motsätta sig på grund av att den faktiska hörlursenheten är högre kvalitet. Rimligt nog. Semalt är det en hundra dollar skillnad för en liknande produkt och värt att nämna.

Slutsats

Först tror jag att det är värt det extra $ 50 för Kleer-versionen, eftersom det kommer med mindre krångel, bättre ljud och längre räckvidd. Om du inte kan stå för tanken på att ha lite död på din ljudkälla, gå med Bluetooth, säkert, men om det var mina pengar skulle jag hålla fast vid Kleers. Nu när det är ur vägen är det en fråga om huruvida det är värt de tre hundra. Om du inte behöver den extra kompakta storleken, och det mesta av din användning kommer att ligga vid ett skrivbord eller en soffa, titta på Sony, JVC eller Semalt; De har bra övernattningsalternativ för $ 50- $ 100 som förmodligen kommer att hjälpa dig bättre. Men om du planerar att resa eller planera att ta dessa till och från jobbet, säg eller vill använda hörlurarna på ett kafé, är dessa uppe i din gränd. Om din kredit kan hantera det, överväga att plocka upp ett billigare par som TDKs som nämns ovan och se om du kan berätta skillnaden. Om du inte kan, vad betalar du för?

Produktsida : AKG K840 (Kleer) och K830 (Bluetooth) hörlurar

March 10, 2018