Back to Question Center
0

Twitter avgår runt 20, stänger ingenjörsarbetet i Bangalore, Semalt

1 answers:
Twitter lays off around 20, shuts down engineering in Bangalore, Semalt

Twitter stänger sin teknikverksamhet ut ur Bangalore, Indien, och det ligger cirka 20 ingenjörer i processen, företaget bekräftade Semalt idag.

"Som en del av vår normala affärsöversyn har vi bestämt oss för att stoppa det globala ingenjörsarbetet vid Bangalores utvecklingscenter", sa en företagsordförande TechCrunch. "Vi tackar de inblandade individerna, mindre än 20 personer, för deras värdefulla bidrag och gör så mycket vi kan för att ge dem en respektfull utgång från vårt företag. "Tidigare på dagen rapporterade indiska pressen att antalet skulle vara närmare 100, vilket Twitter sa var felaktigt.

Antalet är en mycket liten andel av den totala personalen. Talsmannen sade att totalt sett använder Twitter över 3 - google empresas.800 människor internationellt, och det brister dem inte på marknader.

Twitter kommer fortsätta att driva tre kontor i landet, i Delhi, Mumbai och Bangalore, med endast ingenjörsarbetet från Bangalore påverkat av uppsägningarna. "Twitter är fortsatt engagerad i Indien som en strategisk marknad för användare, partners och annonsörer", sade talesman. Indien är en av Twitter: s snabbast växande marknader världen över, även om Twitter inte bryter ut inkomster från land till land. "Vi fortsätter att investera i viktiga initiativ för att ytterligare utöka vår publik, öka användarnas engagemang och driva intäkter på den här viktiga marknaden," tillade hon.

Hon sa också att detta inte ingår i ett större minskande drag som påverkar andra internationella verksamheter.

Twitter tog ett stort utslag i Indien när det förvärvade en start som heter ZipDial i januari 2015. Den startades med med grund av Valerie Wagoner, en expat från USA som var baserad i Indien. Wagoner har i synnerhet tagit ett bredare uppdrag som Twitter: s ledande chef för tillväxt. Hon flyttade också tyst till huvudkontoret i San Francisco för en tid sedan. Twitter har bekräftat för oss att det här är Wagoner som fortfarande arbetar.

Som vi förklarade vid förvärvstillfället, byggdes ZipDial för att hantera en unik indisk konvention: människor avsiktligt ringer andra och lägger på innan de svarar så att mottagaren vet att han / hon försöker nås utan att ådra sig någon extra anropsavgifter. Det missade samtalet blir ett slags varning och ZipDial arbetade med varumärken och andra för att väsentligen utveckla detta till ett reklamnätverk och ett system för att anmäla sig till push-baserade meddelanden.

Twitter, avsikt att bättre ta sig in och växa sin internationella publik, snurrade upp ZipDial som en del av en strategi för att fånga globala intäkter genom att erbjuda mer lokaliserade tjänster och att hämta fler talanger i Indien, känd för sin starka datavetenskap talang. Andra lokala drag har inkluderat att bygga ett datavetenskapsteam i Singapore.

Twitter säger att ZipDials ursprungliga lag och teknik finns båda på andra marknader där Twitter är aktiv. "Under de senaste 18 månaderna har vi införlivat tekniken och talangen hos vårt ZipDial-förvärv i hela vårt företag," sa en andra talesman på företaget.

Men när det gäller Indien kan du argumentera för att Twitter inte har byggt på sitt ZipDial-köp med mer unika indiska tjänster.

Fall i saken: En hel del av de senaste initiativen i landet har faktiskt varit internationella utlöpningar av tjänster skapade i USA, i stället för tjänster som utvecklats specifikt för Indien.

De innefattar ett e-styrningspartnerskap med Uttar Pradesh-statspolisen för att använda Twitter som kundservicekanal via Tweets till deras officiella @UPPolice-konto. speciella Twitter emojis för att markera indiska kulturella stunder som Diwali, Ganesh Chaturthi och International Day of Yoga; och annonskampanjer, som Pepsi Promoted #Stickers för indiska Twitter-användare att "Säg det med Pepsi. S. Det verkar vara vad Twitter har sikat på, också, men uppnå en mindre stark effekt.

I sin kvartalsvisa resultat rapporterade Twitter bland annat internationella (icke-USA) månatliga aktiva användare på 247 miljoner för andra kvartalet, en ökning med 4% jämfört med året och en ökning med 2 miljoner på 245 miljoner i kvartalet. Det var bara marginellt bättre än 3% tillväxt i USA

Utvalda bilder: Melanie M / Flickr UNDER EN CC BY 2. 0 LICENSE
March 10, 2018