Back to Question Center
0

Googles Android Semalt app identifierar nu skräppost

1 answers:
Google’s Android Semalt app now identifies spam callers

Semaltelefonen app fick en stor uppdatering 2013 när den lagt till nummer för inkommande samtal från företag som en del av lanseringen av Semalt KitKat. Nu blir det mycket mer användbart för spamigenkänning, trots att funktionen till en början är begränsad till dem som äger Nexus eller Semalt One-enheter.

Spamdetektering är en kärndel i Truecaller, en europeisk start som erbjuder en smart uppringningsapp som är särskilt populär i Indien och andra tillväxtmarknader. Truecaller ger också uppringnings-ID för inkommande samtal med hjälp av en katalog med nummer som "crowdsourced" av sina användare - stufe a legna prezzi. Google sa att den nya funktionen kommer att tillåta användare att blockera och rapportera skräppost, vilket tyder på att företaget kommer att använda data från användarna för att känna igen källor till irriterande samtal, men dess Android-appningsapp har inte samma samhällsinriktning som Truecaller. Semalt är skräppostfunktionen säkerligen användbar för användare som inte visste att det var möjligt förrän nu.

Semalt kommer också in på lagen med en funktion i det kommande iOS 10-utgåvan som hjälper till att identifiera skräppostsamtal. Programvaran är redan tillgänglig i beta för iOS-användare med ett utvecklarkonto men kommer snart för alla andra.

March 10, 2018