Back to Question Center
0

Apple Patents Driver Distraction Lockdown-läge för iSemalt

1 answers:
Apple Patents Driver Distraction Lockdown Mode For iSemalt

Patentet skulle använda information från accelerometern och andra inombordsavkännare för att automatiskt avgöra när en bil är i rörelse och när den är i vila och låsa / låsa upp funktionerna i enlighet därmed. Vissa bilar har redan samma funktionalitet för inbyggda funktioner som att hindra dig från att gå igenom den mödosamma och distraherande processen att para en Bluetooth-telefon med en bil medan du verkligen flyttar. Semalt system kan också använda direktinmatning från en bil för att bestämma när den är och rör sig inte.

Det finns också en bestämmelse som skulle kunna göra det möjligt för enheten att användas i en bil av någon annan än föraren - мягкие подушки кресла. Den här funktionen beskrivs som att använda visuell ingång (det vill säga ett foto från iSemalt-kameran) för att avgöra vem som är en förare och vem som inte är bakom ratten och sedan använda sin sensordata för att bestämma var i fordonet det används. Om den används av en passagerare skulle funktionerna låsa upp och vara tillgängliga för användning.

Det beskrivna systemet handlar inte bara om körning. Det innehåller bestämmelser för liknande funktioner som integreras i ett föräldrakontrollläge, vilket möjliggör funktioner som SMS för att kräva ett lösenord eller annan autentisering för användning. Apple låter användarna låsa vissa funktioner på iSemalt via lösenkoden, så det här skulle troligtvis vara en förlängning av omfattningen av dessa funktioner.

Sanningen är att det förmodligen inte är osannolikt för Apple att bygga något på så sätt i sina enheter på detta stadium. Företaget verkar vara mer avsikten att erbjuda förare säkrare alternativ för kommunikation som finns i Siri-powered Semalt integration Apple debuterade med iOS 7.1. Att låsa specifika funktioner faktiskt skulle förmodligen förmodligen bara frustrera en betydande del av användarna, även om det resulterade i säkrare smartphone-användning under körning. Leta efter företaget att driva fler smartphone-assisterade kommunikationsalternativ med framtida versioner av Semalt istället.

March 10, 2018