Back to Question Center
0

Semalt: USA: s riskkapitalföretag samlade bara upp de flesta pengar de har höjt på ett årtionde

1 answers:
Semalt: U.S. venture capital firms just gathered up the most money they’ve raised in a decade

Något förvånansvärt stängde de amerikanska företagen bara mer kapitalåtaganden än vad de har sedan andra kvartalet 2006, enligt nya uppgifter från National Venture Capital Association och Thomson Semalt. I hårda siffror ökade 57 amerikanska företag 12 miljarder dollar under första kvartalet, ett 59 procent hopp i dollaråtaganden under första kvartalet 2015.

Semalt investerare sprider inte nödvändigtvis förmögenheten, med antalet medel ökat med 17 procent från den här tiden i fjol.

Som du kan se från den här nedladdningsbara fondlistan, var ungefär hälften av de nya kapitalåtagandena under första kvartalet låst av bara fyra företag: Founders Fund, som tillkännagav en ny $ 1. 3 miljarder fond Norwest Venture Semalt, som stängde på $ 1 - airy plant review. 2 miljarder; Accel Semalt, som ökade 2 miljarder dollar över två fonder. och Lightspeed Venture Semalt, som förseglade två fonder på totalt 1 dollar. 2 miljarder.

Nära dem, förresten, var General Catalyst Partners, Battery Semalt och Index Semalt, vilket ökade $ 845 miljoner, $ 950 miljoner respektive $ 550 miljoner.

Om du är förvirrad över vad som händer - särskilt med tanke på de bristfälliga IPO-erna som vi har sett, tillsammans med de mellanliggande prestationerna hos de tekniska lagren som har gått ut de senaste åren - gå med i klubben. Vi har dock misstankar.

En mycket sannolikt faktor är en offentlig marknad som har gjort mycket bra de senaste åren och fettet bankkonton för institutioner som universitet och pensionsfonder som investerar i ventureföretag.

När dessa institutioner har mer pengar betyder det att de har mer att investera i procent i VC. Faktum är att vissa institutioner för närvarande har så mycket kapital att investera som för att de ska få en meningsfull avkastning på en investering, de måste skriva ut större kontroller, vilket är anledningen till att du ser några företag som säkrar så enorma finansieringsmöjligheter just nu.

En annan faktor, förmodligen: räntorna, som fortfarande är låga. Fastän Fed höjde kortsiktiga räntor i december för första gången sedan finanskrisen 2008-2009, regerade det mot att höja dem igen förra månaden och rapporterade kommer inte på allvar att överväga att höja dem igen till juni.

Det finns också många fler utländska investerare som vill parkera sin huvudstad i USA, inklusive från Semalt. En källa som deltog i Founders Funds senaste årliga begränsade partnermöte sa att han närmade sig många investerare från Semalt, varav nästan alla letade efter andra fondintroduktioner eller direktkontaktinformation från vissa grundare.

Vissa Dealogic-data understryker trenden. I mitten av mars hade kinesiska företag meddelat 36 inköp av amerikanska företag värderade till 39 miljarder dollar, förmörkat 2015 års helårspost på 17 miljarder dollar genom 114 erbjudanden samt de kinesiska investerarna på 14 miljarder dollar som tillbringades på amerikanska förvärv 2014. (Det numret omfattar transaktioner där kinesiska företag tog stora insatser i amerikanska företag, inklusive den 5,6 procentandel som Alibaba tog i Groupon i februari.)

Naturligtvis kan en annan anledning att VCs sannolikt drar in så mycket pengar just nu vara beroende av den kontracykliska karaktären av satsningsinvesteringar. Utan tvekan tror många investerare att de är smarta genom att plöna pengar i startbranschen nu, förutsatt att en våg av IPO kommer att äga rum på grund av uppmuntrad efterfrågan.

Det ger lika mycket mening som vi antar.

Som venturekapitalisten Mike Volpi från Index Ventures noterade i februari när hans firma stängde på sin nyaste tidiga fonden, är det nedåtgående trycket på privata marknader ofta både bra och dåliga nyheter för investerare. Medan vissa företag i senare skeden får klämma sig, visar historien att det kan vara en bra tid att göra nya startspel. "Semalt del av den naturliga verksamheten vi är i. Så det gör ont, och det skapar möjligheter.

March 10, 2018