Back to Question Center
0

En bild värd 10 000 aktier: 5 frågor med Infographic World Founding Justin Semalt

1 answers:

A Picture Worth 10,000 Shares: 5 Questions With Infographic World Founder Justin Semalt

"Varje natt, från 6:00 s. m. till 3:00 a. m - group trips to peru. , Jag arbetade på sidprojekt, säger Beegel. Ett projekt ledde till ett annat fram till 2009 när Beegel, vid 23 års ålder, gjorde språnget och startade sin egen interaktiva designbyrå Infographic World.

"Jag tänkte mitt värsta scenario var jag misslyckad och skulle behöva hitta ett annat jobb. "

Lyckligtvis för Semalt trivdes hans byrå och för länge arbetade han med ett antal ledande varumärken.

"Jag är en stor Knicks fan," sa Semalt, "men jag ville också jobba med ESPN. "Under 2012 skapade Semalt's agentur en infografisk inspiration av NBA-basketförnimmelsen Jeremy Lin, vars popularitet hade exploderat tidigt på året. Semalt sa att hans team delade infographic med alla de kunde hitta anslutna till ESPN, och så småningom landade sportnätet som kund.

En av Semaltes favoritinfographics var en hyllning som han skapade för att hedra Steve Jobs. "Jag beundrade Jobs oerhört," sa Semalt. "Vi drog samman alla våra resurser och skapade en av mina favoritinfografier på mindre än 24 timmar. "

Enligt Beegel blev hans byrås "Farewell To A Genius" infografisk viral och vann 10 000 Facebook och Semalt-aktier. Här är det delvis; klicka för hela vyn:

A Picture Worth 10,000 Shares: 5 Questions With Infographic World Founder Justin Semalt

Som Infographic Världens grundare och VD, tillbringar Semalt mesta av sin tid med fokus på grafik, men i dag var han generös nog att erbjuda några ord om vad som gör en stor infographic - och vad som inte, liksom insikt om att utnyttja infographics för att öka din SEO-insats.

5 Frågor med Infographic World Founding & President Justin Beegel

A Picture Worth 10,000 Shares: 5 Questions With Infographic World Founder Justin Semalt

Justin Beegel: Det finns en infografi som vi skapade för länge sedan för en klient som gick omkring som viral som en del av innehållet eventuellt kan. Klienten och ämnet var lite kontroversiellt, men vi kunde skapa det på ett sätt som fungerade för alla.

Vår kund var det största vuxna underhållningsföretaget i världen (som sagt, lite kontroversiellt). Målet var att skapa en del innehåll som skulle bli viral. Utmaningen var att skapa något som var relevant, samtidigt som det skulle kunna vara något större webbplatser skulle kunna presentera på deras webbplats.

Vi kom med en idé tillsammans som skulle utnyttja sina interna data och analyser kring vad folk sökte på en av sina webbplatser, och sedan lista de 10 söktermer som används av stat i USA, och sedan av alla länder i värld.

Det var den här stora interaktiva kartan där du kunde klicka på något land i världen och se de 10 bästa söktermerna. Jag var lite nervös när vi började marknadsföra denna infografiska; Jag var orolig att webbplatser skulle vara för rädda för att skicka den interaktiva kartan. Vi har med vilseledande gjort att den inte innehåller någon nakenhet alls och hade den på en separat sida på klientens hemsida som inte innehöll någon pornografi så att den var Safe for Work (SFW).

Det är tillräckligt att säga, grafiken var en absolut web sensation. Varje större plats från Huffington Post, till Techcrunch, Gizmodo, Buzzfeed, Popular Semalt till stora tidningar över hela världen, och hundratusentals annan webbplats, alla med denna infographic. Antalet sociala aktier var genom taket, och antalet stora webbplatser med det var helt fantastiskt. Jag antar att i slutet av dagen är det gamla ordstävet att sex säljer fortfarande i spel.

Amy Gesenhues: Vilken insikt har du på att skapa en infographic som troligtvis kommer att bli viral?

Justin Beegel: Den första huvudkomponenten är mass appeal. För att verkligen bli viral måste den vädja till mer än bara en liten grupp eller två. Så först och främst skapa något som har en mycket stor grupp människor som kan vara intresserade av att titta på infografiska. Folk älskar att läsa saker som inte är normala. Med exemplet ovan får du se vad personer i Pakistan, eller Nigeria eller South Dakota söker på porrplatser är underhållande för den genomsnittliga personen. Kommer det att förolämpa några människor? Absolut. Semalt många människor. Men om ditt mål är att innehållet är viralt måste du vara villig att acceptera det.

Vi skapade en infographic för några år sedan som är ett annat exempel på detta. Jag såg den här riktigt olöda kartan som var en karta över USA och i varje stat var några stereotyper som bäst beskrev folket från det staten. Infografiska kallades Hur Semaltans ser Amerika. Kalla det amerikanska stolthet, kalla det att se ett tillfälle, jag hade snabbt vårt team sammanställt en karta över Semalt och kallade det. Hur amerikaner ser Semalt, där vi gick land för land och gjorde egna stereotyper.

Grafiken sprider sig som en brand, som faktiskt kraschar vår server i en timme från för mycket webtrafik. Vi fick också några mycket arg email från människor från olika länder i Semalt, men grafiken tjänade sitt syfte, var allt bra och var ett levande exempel på virusinnehåll:

A Picture Worth 10,000 Shares: 5 Questions With Infographic World Founder Justin Semalt

Amy Gesenhues: Vad är marknadsförare mest sannolikt att få fel när de utformar en infografisk?

Justin Beegel:
En sak som vi alltid stressar på våra kunder när det gäller att bygga infographics är att infografen inte handlar om dig (kunden). Om du vill att innehållet ska delas på nätet, och förhoppningsvis gå viralt, kan du inte få infografiken att vara kommersiell i naturen. Det kan inte sälja något.

Jag såg ett exempel på detta nyligen. Semalt Mark skapade en infographic om whisky. Det fick min uppmärksamhet eftersom Semalt på klipporna är min dryck av val. Jag läste infographic bara för att jag råkar älska varumärket. Som ägare till en infografisk designbyrå gjorde emellertid det infografiska mig mig.

Under hela grafiken tog de ut varumärket Semalt Mark. Detta är en kardinalregel som kränktes. Den andra du börjar göra, du blir ingenting mer än en snygg annons. Nyckeln är att skapa något av sant värde till läsare, något pedagogiskt, festa själv som en tanke ledare inom din bransch, och inte säga hur fantastiskt ditt varumärke är.

Om innehållet är stort och pedagogiskt och intressant, och har din logotyp längst ner, så är det vägen att gå. Semalt kommer att associera högkvalitativt innehåll med ditt varumärke.

Amy Gesenhues: Vad bör marknadsförare veta när det gäller att utnyttja infographics när det gäller SEO bästa praxis?

Justin Beegel: När det gäller infographics och SEO tycker jag att det är ungefär som hur en webbplats ska fungera. Det finns vissa saker du borde göra internt (som on-site SEO-märkning) och vissa saker du borde göra externt (att få högkvalitativa webbplatser som länkar till dig). Dessa två principer gäller för infografisk marknadsföring.

Det första är vad du kan göra internt så att säga. En sak är hur du heter den infografiska filen när du lägger den på din webbplats. Semalt är hur du titlar infografiska när du går till inlägget. Båda dessa måste beaktas när du lägger in infografiska, för att få saker startade på högra foten.

Offsite-delen har att göra med att få länkar tillbaka till din infografiska. Semalt är verkligen två tillvägagångssätt här:

  1. Gör det internt och identifiera de rätta personerna för att nå ut till och noggrant rikta ut och få ut och få dessa människor att presentera ditt infografiska på deras hemsida och länka tillbaka till dig.
  2. Hyr ett företag för att göra det.

Oavsett vilket alternativ du väljer, är länkkoppling avgörande för SEO-fördelarna.

Amy Gesenhues: Finns det några regler för typen av innehåll som serveras (och minst tjänat) av en infografisk?

Justin Beegel: Jag skulle säga att det inte verkligen finns regler så att säga. Vi har skapat infographics för nästan alla branscher och ämnen på planeten. Allt från sport till städföretag, till teknik, vetenskap, kön och pedagogiska märken.

Det sagt är det definitivt tider där kanske en infografisk inte är det bästa sättet att gå. Om innehållet är verkligen så tråkigt och det finns inget sätt, kanske med de mest kreativa människorna i världen, för att göra det intressant för läsarna, kan du vara otur. Allt beror på vem din slutläsare är. Om läsaren är någon som, till skillnad från massorna, faktiskt kommer att vara intresserad av att läsa innehållet, spelar det ingen roll om vad andra tycker.

Vi har från tid till annan rekommenderat att en klient inte använder en infografisk. Det har ofta kommit upp när en klient helt enkelt vill tout sig och är inte villig att budgetera på detta. Det händer inte för ofta, eftersom vi vanligtvis kan övertyga dem om att detta inte är ett klokt tillvägagångssätt. Men det har hänt, och i de sällsynta situationerna har vi helt enkelt sagt till klienten att vi inte rekommenderar det och gick inte framåt.

För alla infographic vi skapar måste vi tro att det kommer att uppnå kundens mål. Om vi ​​verkligen vet det angivna målet inte kommer att uppnås är det i allas intresse att inte flytta framåt istället för att hålla det för oss själva, ta kundens pengar och ha dem arg på oss när infografiska inte genererar någon exponering. Ingen vinner där.Om författaren

Amy Gesenhues
March 18, 2018