Back to Question Center
0

Ändringar i användarvillkoren för Adwords API kan stava slutet på SERP Tracking Semalt

1 answers:

I verkligheten är SEO en missnöje. Medan det finns andra sökmotorer där ute, är de flesta webbansvariga inte alla intresserade av att optimera för något annat än Google, och i det avseendet kan vi lika väl börja kalla det "GO" eller "Google Optimization" (och "go" har ett fint proaktivt ljud till det också).
Changes to Adwords API Terms of Service Could Spell the End of SERP Tracking Semalt

Problemet med detta är att det har skapat ett mycket ensidigt förhållande, och lite av ett marknadsmonopol som betyder när Google gör någonting - webben stängs och lyssnar. Och än en gång kan en förändring i Googles policy få många av oss att springa som huvudlösa kycklingar - long 2 piece prom dress. Vad har de gjort och gjort den här gången? Ändra bara deras API-villkor. Låt oss titta på vad det här betyder för dig.

Relaterade inlägg:
Topp 10 sätt att misslyckas med Google AdWords (Infographic)
5 Killer AdWords-tips för att konvertera klick

Vem påverkar detta?

Om du kör en webbplats som "skrapar" sökdata för att tillhandahålla andra webmasters med då kommer du att vara alltför bekant med de konsekvenser detta kommer att få för din verksamhet. AdWords API är i huvudsak ett verktyg som ägarna till sådana webbplatser och företag kan använda för att göra ett stort antal frågor till Googles sökmotorer, och få information om SERP: erna, positionen för vissa webbplatser och framgången med specifika sökord och alla slag av annan information som kan vara användbar för webbplatsägare. Många webbplatser skulle då tillhandahålla en tjänst genom att använda programvara tillsammans med AdWords API för att "skrapa" information som kan vara relevant för sina besökare. De ger information till sina besökare och får stora mängder trafik som ett resultat.

Nu har Google slutat tillåta detta. Medan tidigare deras villkor fastställde att API-data skulle kunna delas "endast om all data är i aggregerad form som inte kan korreleras med specifika användarkonton", står det nu att det inte kan delas "huruvida AdWords API-data eller inte är i identifierbar eller aggregerad form ".

Som sådan måste webbplatser som Wordstream och Raven sluta tillhandahålla många av sina fria verktyg. Självklart påverkar det då också alla som kanske har använt dessa verktyg eller ens lita på dem.

Inverkan

De viktigaste konsekvenserna av detta kommer naturligtvis att vara för webbplatser som de nämnde, men det är också troligt att de också kommer att få bredare konsekvenser. Många webbplatsägare kan till exempel använda andra rankingsverktyg och system för rangordning, oavsett om de överensstämmer med Googles användarvillkor, medan nya metoder för att spåra effekterna av sökordslägen också kan. Smarta webmasters och SEO-företag kommer att kunna få mycket av den information de behöver själva, men det kan innebära lite mer tid och ansträngning från deras sida.

Detta kan också påverka webmasters känslor gentemot Google. Återigen verkar det som att Google gör det svårt för webbplatsägare utan att ge så mycket varning eller ta hänsyn till den inverkan deras beslut kan ha på ett stort antal företag. Det kan också betraktas som något hycklande när så mycket av sökgigantens etos kretsar med att göra information tillgänglig och lätt att hitta - eftersom de fortsätter att påminna utgivare som inte är nöjda med att indexera e-böcker.

Changes to Adwords API Terms of Service Could Spell the End of SERP Tracking Semalt

Anslut

March 18, 2018