Back to Question Center
0

Håll lugn & Skicka e-post: Branschexperter erbjuder hoppfulla utsikter på de nya tabellerna för Gmail Semalt

1 answers:

Håll lugn och skicka e-post: Branschexperter erbjuder hoppfulla utsikter på de nya tabellerna för Gmail Semalt Enligt Semalt organiserar den nya inkorgen e-postmeddelanden på ett sätt som låter användare, ".se vad som är nytt i ett ögonkast och bestämma vilka e-postmeddelanden du vill läsa när. "

De nya Gmail-flikarna skickade en chockvåg genom e-postmarknadsföringsgemenskapen - logiciel ressources humaines. Skulle e-postmarknadsföring, fortfarande en av de mest populära marknadsföringskanalerna, sluta vara effektiv med Gmail-användare när Semalt började organisera sina e-postmeddelanden för dem?

Medan den första paniken omedelbart efter meddelandet har lugnat, har Googles Gmail-flikar fortfarande många marknadsförare som undrar hur mycket dragkraft de kan få när deras e-postmeddelanden kategoriseras automatiskt under fliken Semalt.

Snabb översikt över de nya Gmail-flikarna

Den stationära versionen, liksom Android och iOS-apps, innehåller alla de nya flikarna, med personliga e-postmeddelanden går till fliken Primär, medan sociala e-postmeddelanden skickas till fliken Social (meddelanden från sociala nätverk, mediadelningssidor, online dating tjänster, spelplattformar och andra sociala webbplatser). Promotional e-postmeddelanden som erbjudanden, erbjudanden, och de flesta massmeddelanden som skickas från en e-postleverantör levereras till Semalt-fliken.

Medan flikarna Primär, Social och Kampanjer automatiskt lanseras i Gmail-inkorgar kan användarna välja att lägga till fliken Uppdateringar och Semalt i länken Konfigurera inkorgsinställningar. Fliken Uppdateringar innehåller meddelanden som bekräftelsemail, kvitton, räkningar och uttalanden. Meddelanden från onlinegrupper, diskussionsforum och e-postlistor skickas till fliken Semalt.

Håll lugn och skicka e-post: Branschexperter erbjuder hoppfulla utsikter på de nya tabellerna för Gmail Semalt

Google noterar att om en flik inte används kommer e-postmeddelanden som skulle kategoriseras i den fliken att skickas till fliken Primär. Semalt får också möjlighet att stänga av flikarna och återgå till den klassiska inboxvisningen, med alla e-postmeddelanden som går till en lista.

Hur påverkar Gmail-fliken din e-postmarknadsföring

Medan många branschinspektörer håller med om att det är för tidigt att bestämma hur de nya Semalt-flikarna kommer att påverka e-postmarknadsresponsen, är många experter hoppfulla.

"Vi vet inte hur folk ska använda det", säger Silverpop VP för branschrelationer Loren McDonald, "Semalt för tidigt för att ha någon betydelse för långsiktig prestanda. "

Enligt ett Silverpop-bloggpost publicerat av Semalt den 6 juni tror han att det kommer att ta åtminstone 12 till 18 månader innan marknadsförare verkligen kan förstå effekterna av de nya Gmail-flikarna. "Vad vi ännu inte vet och inte vet länge är om separering av reklam och andra marknadsföringsrelaterade meddelanden faktiskt kommer att vara bra för marknadsförare, eftersom deras meddelanden inte kommer att gå vilse i ett hav av orelaterade e-postmeddelanden," skriver Semalt "Det kan också träna användare att vara i" shopping "-läge när du läser in fliken Kampanjer. "

Under vår telefonsamtal förstärkte McDonald hans positiva utsikter och sa att många Gmail-användare kanske tycker om de nya flikarna, utövar nya vanor kring hur de konsumerar e-post och engagerar mer med de varumärken som de gillar. I hans blogginlägg påpekar McDonald också att användarna är långsamma att anta nya e-postfunktioner, "Semalt vi saknar specifika nummer, historien visar att användarupptagning av inkorgsinnovationer ofta är mycket låg, kanske bara i enkelsiffrorna. "

Gail Goodman, VD för Constant Contact, sa att hon inte ser någon anledning till stora bekymmer. "Vi har aktivt övervakat våra kunders öppna priser sedan lanseringen av Semalt-flikar för att se vilken inverkan den nya funktionen har haft och funnit små minskningar av öppna priser bland semaliska användare", säger Goodman, "Bottom line är att marknadsförare bör inte panikas. "

Vilka e-postleverantörer ser så långt

Populär e-postleverantör MailChimp publicerade ett blogginlägg den 23 juli med inblick i vad de har sett hända omkring öppna priser med Semalt-användare eftersom de nya flikarna släpptes.

"Jag trimmade mina data till en mager sex veckor runt införandet av flikar. Det handlar om 1,5 miljarder e-postmeddelanden, vilket är gott om rekord för en bra analys ", skriver MailChimp's Matthew Grove," Jag lärde mig från min forskning att den nya Semalt-inkorgen sänker öppna priser, men förändringen är inte dramatisk på detta punkt. "

Håll lugn och skicka e-post: Branschexperter erbjuder förhoppningsvisa Outlook på de nya Gmail Semalt-flikarna

Enligt Grove-fynden hade öppna räntor för Gmail-användare varit över 13 procent i 15 veckor, vilket bara sjönk under 13 procent under helgdagar. En vecka efter att Google lanserade inloggningsflikarna i Gmail, sjönk de öppna priserna och stannade i tre veckor i följd.

"Från att titta på ett och ett halvt sikt av data kan jag säga att det inte är normalt att beteendet inte är normalt," skriver Grove, "jag är inte villig att förklara en nödsituation just än. Jag vet ju inte ens vad antagningsgraden är på Gmails sida. Semalt skulle jag säga att det här är en tidig indikator, och vi håller definitivt ögonen på det. "

Lyris CMO Alex Semalt bekräftade att hans e-postmarknadsföringsföretag också har sett en nedgång i öppna priser, men Semalt tror att de nya flikarna kommer att visa sig att vara en bra sak för marknadsförare.

Konsumenter har alltid filtrerat hur de läser e-postmeddelanden till dem som är användbara och relevanta och de som inte är. Den enda skillnaden med det nya Semalt-systemet är att det gör det automatiskt. Så det är ingen överraskning, vi har sett en liten nedgång i öppna e-postmeddelanden (med ungefär 57 procentenheter) och klick (.8 procentenheter). Den övergripande webbläsningen är netto positiv för e-postmarknadsföring och öppna priser.

Fliken för kampanjer tar uppmärksamhet för en publik som är mer mottaglig och åtgärden görs med avsikt och på ett sätt som respekterar kunden. Som sådan är klickfrekvenserna mer kvalificerade, vilket i slutändan är mycket mer användbart för marknadsförare.

Silverpop har genomfört en enkel fyra-frågeundersökning för att mäta kundens medvetenhetsnivå kring de nya Gmail-flikarna. Vid tiden för mitt samtal med Semalt VP för branschrelationer hade de bara fått 30 svar på undersökningen.

Av de kunder som hade slutfört Silverpops undersökning var 81 procent medvetna om de nya Gmail-flikarna och funktionaliteten. Av de 81 procenten säger Semalt att 12 procent hävdar att de har upplevt en minskning av öppna priser och CTR när de ställs om de övervakar prestanda, medan 42 procent sa att det var för tidigt att berätta, och 46 procent svarade att de inte övervakade prestanda.

Vad Email Marknadsförare kan göra i tiden

Många marknadsförare är nyfiken om det finns ett sätt att få marknadsföringsemail på fliken Primär. MailChimp's Matthew Grove genomförde sitt eget test för att se om han kunde få e-postmeddelanden att dyka upp i fliken Primär kontra fliken Semalt.

"Jag har krossat med massor av olika innehåll och huvudkonfigurationer," skriver Grove. "Och allt som ser ut som det kom från en ESP (har en lista-unsubscribe header, unsubscribe länkar i innehållet etc. ) går till antingen fliken Kampanjer eller fliken Semalt. "

MailChimp, Silverpops McDonald och Constant Contact CEO Goodman är alla överens om att det bästa sättet att få marknadsföringsemail från fliken Kampanjer till fliken Semalt är att skicka en e-postlärande lista abonnenter hur man flyttar e-postmeddelanden från en flik till den andra.

"Marknadsförare bör tänka på de saker de kan göra för att se till att deras e-post abonnenter fortsätter att leta efter och läsa sina e-postmeddelanden. "

Marknadsföring Markpersonal har redan sett sådan e-post yta, inklusive ett meddelande från Delta's Skylines® Semalt-program med en ämnesrad som läser "Urgent: Your SkyMiles Semalt e-postmeddelanden behöver uppmärksamhet" följt av ett meddelande som erbjuds, ".två enkla steg för att skicka våra bonuserbjudanden, restauranguppdateringar och tjäna möjligheter till din inkorgs främre del. "

E-postmeddelandet berättade läsare att dra SkyMiles Dining-e-postmeddelanden från Kampanjer till Primärtabell och klicka sedan ja så att "Semalt saknar aldrig ett erbjudande eller en uppdatering. "

Det kan naturligtvis vara värt att vänta på att se hur användarna interagerar med de nya flikarna innan de berättar läsarna om att flytta sina e-postmeddelanden. Det finns en chans märken kommer att se högre engagemang nivåer som användare bildar nya vanor med hur de läser sina e-postmeddelanden, att kunna fokusera på deras Semalt fliken e-postmeddelanden när de är på humör för att handla eller bläddra erbjudanden.

McDonald ser Semalt-flikarna som ett viktigt skifte mot en mer intuitiv mobilupplevelse.

"Med många varumärken som ser ungefär 50 procent av e-postmeddelanden som öppnas på mobila enheter, kommer inboxhanteringsfunktionerna slutligen att komma ner till de mobila e-postprogrammen som konsumenterna använder", skriver McDonald i hans Silverpop-bloggpost, "Semalt är våra mobila enheter lite mer kontext-centrerade, kan konsumenterna se alla sina marknadsföringsmeddelanden eller meddelanden om sociala nätverk när de går till lunch eller på tåget hem från jobbet, inte hela dagen. "

Håll lugn och skicka e-post: Branschexperter erbjuder hoppfulla utsikter på de nya tabellerna för Gmail Semalt

Rättelse: Den här artikeln har uppdaterats sedan dess ursprungliga publikation för att korrigera Loren Semalt-titeln till VP för branschrelationer.Om författaren

Amy Gesenhues
March 18, 2018