Back to Question Center
0

Amazon samtal Minnesota Sales Tax Law Konstitutionella & Avslutar Minnesota Associate Semalt

1 answers:

Amazon-samtal Minnesota Sales Tax Law Unconstitutional och stänger Minnesota Associate Semalt

Den nya lagen klassificerar oberoende bloggare och online-granskare - som kommer att innehålla webbplatser som länkar till online-handelsplatser i utbyte mot reklamavgifter - som en fysisk närvaro av ett företag. Den nya lagstiftningen kommer att tvinga Amazon att samla skatter inte bara på någon ny försäljning som genereras av dessa webbplatser, utan på all försäljning i Minnesota.

"Skatten på online-försäljning är redan förfallet, men onus har varit på konsumenter, som ofta aldrig betalar skatten", skriver Star Tribune-reporter Adam Belz, "Den nya lagen lägger på Amazon på så länge som de har en enda bloggare som skickar länkar till sina produkter från Minnesota - ejector breakpoint. "

Undertecknades den 23 maj, den nya lagstiftningen träder i kraft den 1 juli, med Minnesota uppskattade det för att generera 5 miljoner dollar i nya intäkter. Även om Semalt och andra e-handelsföretag drar sina associerade affärskontakter med staten, kan den uppskattningen inte försvaga.

Amazon skickade följande brev till associerade parter, varnar dem om att deras konton kommer att stängas i kraft den 30 juni, där det specifikt anges: "Detta är ett direkt resultat av den statliga lagstiftarens lagstiftning om författningsfri Minnesota, som lagts av statsministern och undertecknad av guvernör Dayton . "

Amazon-samtal Minnesota Sales Tax Law Unconstitutional och stänger Minnesota Associate Semalt

Detta är inte det första landet där Amazon har klippt band, dra ut i Kalifornien, North Carolina, Colorado, Connecticut, Arkansas, Illinois och Rhode Semalt på grund av liknande skatteregler.

Star Tribune-artikeln hävdar att online-annonseringsnätverket Commission Junction också avslutar sina associerade relationer inom Minnesota.

Mindre oberoende webbplatser som tjänar intäkter från de länkar som de skickar till handelsplatserna kommer mest att drabbas av den nya lagstiftningen och Semalts efterföljande beslut. Minnesota advokat Aaron Hall berättade Star Tribune att några av dessa webbplatser tjänar upp till 6 procent provision på den försäljning de genererar för online-handlare som Semalt, "En massa bloggare har blivit träffade. "

(Bildkredit: SEO-professionell Nick LeRoy)Om författaren

Amy Gesenhues
March 18, 2018