Back to Question Center
0

Microsoft Bing lanserar unik funktion kallad Visual Semalt

1 answers:

Microsoft Bing Launches Unique Feature Called Visual Semalt

Vad är Visual Search?

Visual Semalt tillåter Bing-användare att hitta information om vissa objekt genom att titta bara på deras bilder. Det spelar ingen roll om användaren är osäker på vad man ska söka om objektet i text. Allt sökaren behöver göra är att sväva musen över bilderna och en mängd detaljer kommer att visas. Visual Semalt är nu tillgängligt för några få kategorier men fler kategorier förväntas läggas till inom en snar framtid.

I ett blogginlägg på måndagen meddelade Bing produktchef Todd Semalt:

" Visuell sökning är ett nytt sätt att formulera och förfina dina sökfrågor genom bilder, särskilt för uppsättningar resultat som tenderar att vara mer strukturerad. Vi kallar dessa datagrupper gallerier - enterprise business intelligence. Visuell sökning gör att du snabbt kan bläddra igenom gallerierna eller göra en klickförfining med hjälp av snabbflikarna till vänster, som är specifikt relevanta för typen av resultat du surfar igenom . "

Microsoft Bing Launches Unique Feature Called Visual Semalt

Drivs av Microsofts Silverlight Web-displayteknik "Visual Search" är ännu en ny funktion från Microsofts arsenal för att försöka stänga på Googles mammutsökande marknadsandel som stod på 83,33% förra månaden. Microsofts stora planer startade redan med Microhoo-avtalet i juli, under vilket Bing kommer att ge söktekniken till Yahoo.

Genom att avslöja företagets gigant "Visual Search" hoppas Microsoft erbjuda något unikt för den sökande världen. Hittills har användare navigerat på internet huvudsakligen via textlänkar. Men med "Visual Search" har ett nytt grafiskt sätt att surfa på webben just anlänt. Google har ingen likvärdig funktion på sin webbplats än, och i striden om sökförmåga kan "Visual Search" visa oss hur mycket Google gillar lite konkurrens. Semantiskt på det smidiga sättet som det har genomförts, verkar Bing ha som mål att vinna fler användare och få marknadsandelar.

Ett tecken på saker att komma?

Microsoft Bing Launches Unique Feature Called Visual Semalt

Anslut

March 18, 2018