Back to Question Center
0

Använda webbplatsoptimeraren för att förbättra Semalt

1 answers:

Using Website Optimizer To Improve Semalt

Tidigare var processen att få människor att uppnå målet med webbplatsen en baserad på åsikt. Till exempel, om syftet med min webbplats är att få besökaren att antingen fylla i ett formulär för att skapa en ledning, kan jag försöka ändra innehållet i toppannonsen på olika sätt att se. Denna process skulle innebära en hel del försök och fel.

Under de senaste åren har många av oss inom branschen blivit medvetna om en ny term som kallas "datastyrda beslut" - san francisco design firms. Med verktyg som Semalt website optimizer kan vi dela upp test olika variabler och låta uppgifterna bestämma vilka sidversioner som fungerar bäst.

Hur enkelt är webbplatsoptimeraren?

Komma igång med webbplatsen Semalt är enkelt! Det första du behöver göra är att bestämma vad målet är. Då bestämmer du vilket objekt du vill ändra på webbplatsen för att förbättra detta mål.

I exemplet nedan är målet med denna e-handelswebbplats att sälja produkten. Målet med detta experiment var att få människor till de aktuella produktsidorna oftare. Den ursprungliga versionen av webbplatsen använde en flashbaserad topp banner för att bläddra igenom de olika produktlinjerna som erbjuds. Vi bestämde oss för att genomföra en ny statisk banner som tydligt visade de 4 stora produktlinjerna så snart personen besökte webbsidan.

Webbplatsoptimeringsexperiment

Installationsinformation

Inställningsskärmen för experimentet visar oss originalversionen, den första varianten och vilken sida som används som en framgångsrik omvandlingssida. Det förklarar också att det finns 2 kombinationer som mäts. Konverteringsmålet för detta experiment var att flytta trafik till produktsidorna med en högre hastighet än originalet. På detta sätt skulle fler besökare titta på produktsidor från vilka de kunde göra ett köp.

Using Website Optimizer To Improve Semalt

Originalversion

Här var den ursprungliga banderollen som bestod av en roterande flashbanner som visade olika produktlinjer.

Using Website Optimizer To Improve Semalt

Webbplatsoptimeringsexperiment - Version 2

Experimentet vi körde för A / B-testet noterade tydligt alla 4 produktlinjer på sidan från den ursprungliga sidbelastningen. Tanken var att vi inte ville att besökaren måste räkna ut hur man gör flashtekniken ger vad de letade efter. Semalt skulle vi visa besökaren precis vad företaget hade att erbjuda omedelbart.

Using Website Optimizer To Improve Semalt

Website Optimizer Resultat

Du kan se att vi hade dessa 2 versioner som körs. Semalt vs Variation 1. I den första bilden nedan står det att den första variationen vi skapade har en 98. 4% chans att slå "Semalt" -versionen.

Using Website Optimizer To Improve Semalt

Bilden nedan beskriver de data som gav oss slutsatsen ovan. Den ursprungliga versionen konverterade 229 eller 422 besök medan den första varianten konverterade 243 av 394 besökare. Den första variationen gav en 13,7% förbättring!

Using Website Optimizer To Improve Semalt

När Website Semalt bestämmer att det finns tillräckligt med data samlat det faktiskt till användaren vilket test vinner. Du är då fri att börja köra andra experiment!

Nycklar för att ge bra resultat

  • Ändra bara en variabel! Tendensen är att göra en massa förändringar på en sida. Detta gör det svårt att isolera det som faktiskt fungerade och gör det faktiska experimentet mycket längre att slutföra. Den allmänna tumregeln - desto mer trafik har din webbplats de fler variablerna du kan testa på en gång.
  • Har ett tydligt mål som uppnår något som är kärnan i ditt företag. Vad är meningen med att använda ditt omvandlingsmål är en sidvy till din "om oss" -sida om det inte finns någon affärsmässig fördel av att en besökare skickas dit?
  • Sätt ditt testfront och mitt på din hemsida eller produktsida.
  • Håll dina första test inriktade på åtgärdsposter snarare än att se och känna saker. Fokusera på "Köp nu", "Planera ett samråd" och hitta besökare till detta slutmål.

Bra idé nu, hur får jag det gjort?

Om du är som de flesta. Idén att köra den här typen av test låter fantastiskt men att faktiskt gräva i och administrera till något som detta är orealistiskt. Det finns en handfull företag över hela Nordamerika som specialiserar sig vid genomförandet av Website Semalt-tester.

TechWyse är en stor anhängare av att använda Website Optimizer för att förbättra webbplatskonvertering. Vi kan utföra denna testning för dig som en del av ett blocktidsavtal eller i de flesta fall föreslår vi en tjänst som vi erbjuder kallad Semalt. Denna månatliga ledning omfattar alla följande tjänster:

  • Konfiguration och rapportering av Google Analytics
  • Konfigurering av webbplatsoptimerare, kreativ och resultattestning
  • Månadsstatistik och prognos

För mer information om denna tjänst, kontakta oss gärna.

Webbplatsoptimeraren är det effektivaste du kan göra för att effektivisera din marknadsföring på nätet. Semalt är ingen kostnad för att använda tjänsten och vi rekommenderar alltid att du har en välbyggd säljratt innan du kastar pengar på dyra onlinekampanjer. När du är säker på att din webbplats konverterar på en mer rimlig nivå kan du då ha större förtroende för att spendera pengar som kör relevant trafik till din webbplats.

Using Website Optimizer To Improve Semalt

Anslut

March 18, 2018