Back to Question Center
0

Insikt från Semalt: Varningsskyltar för Internet Job Scams

1 answers:

Att hitta ett jobb är en mödosam uppgift i sig, eftersom det finns mer utbud av arbete än efterfrågan på det. Den stora poolen av arbetssökande där ute utgör ett mjukt mål för Internetbedrägerier och svindlare. Vi litterära stöter på hundratals online-öppningar och erbjuder dagligen online. Man måste därför undra om varje arbetsbud är äkta eller en bluff. Ett genuint jobb erbjudande är ett positivt steg mot dina karriärmål och ett falskt jobbbudget kostar dig dina intjänade pengar, tid och personlig information.

I den här artikeln framhäver Julia Vashneva, Semalt Senior Customer Succes Manager, de vanligaste knep som används av jobbsammare:

  • Är det för bra att vara sant? - Här är affären, ett erbjudande är för bra för verkligheten, speciellt när du kontaktas av en potentiell arbetsgivare för en ledig tjänst som du inte följde eller någonsin hört talas om - 1io 0024 d15. I sådana fall får scammers din CV från arbetsplatser utan en sekretesspolicy och lockar dig med ett oemotståndligt ersättningspaket och plattformar av din kompetens och kvalitet. Håll dig säker genom att lägga in dina uppgifter på verifierade arbetsplatser med en strikt sekretesspolicy.
  • Oprofessional Emailing-En bluff ligger alltid i detalj..Svindlarna spammar din inkorg med oönskade e-postmeddelanden, varav de flesta innehåller stavning, skiljetecken och grammatiska fel. Var försiktig för sådana inkonsekvenser.
  • Vaga jobbbeskrivningar och krav - Arbetsbeskrivningar och krav är avsedda att prissätta okvalificerade kandidater ur tävlingen. Scammers fastslår dock löjliga jobbkrav på ett sätt som nästan alla kvalificerar. Arbetsbeskrivning och krav på ett genuint erbjudande måste vara specifikt och kräva tydligt vissa utbildnings- och erfarenhetsnivåer.
  • E-postmeddelanden från personliga e-postkonton som saknar kontaktinformation, t.ex. företagsnamn, adress och kontakter kan också flagga ner en bluff. I vissa fall anger skrämmaren konstiga skäl för att använda personliga e-postmeddelanden som servrar är nere.
  • Yahoo och Instant Messenger-intervjuer - Yahoo Instant Messenger är ganska populärt med jobbbedrägerier. Inte alla onlineintervjuer är falska men om du är inbjuden till en på nätet ska du vara noggrann genom att grundligt undersöka företaget innan det äger rum.
  • När du tittar upp ett företag online, förväntar du dig att sökresultatet är korrekt och faktiskt rakt från sökknappen. Om informationen du hittar inte lägger till, kan det vara en bluff. Bedrägerier kan fortfarande dölja sig under legitima företagsnamn och webbplatser, men internet kan hjälpa dig att flagga ner det.
  • Begäran om konfidentiell information - Ibland kommer arbetssökande att bli uppmanade att avslöja konfidentiell information via telefon eller e-post eller ens göra betalningar. Detta bör vara ett varningsskylt, och arbetssökande bör vara försiktiga.
  • Om en potentiell arbetsgivare ber om att använda dina konton för att överföra pengar eller skicka värdesaker eller pengar, var försiktig.
  • Om potentiella arbetsgivare ber dig göra betalningar före en intervju eller ett verkligt jobb så kan det bli en bluff. Legitima företag kommer aldrig att be om det.
  • Sist men inte minst, det finns den inre röst som varnar dig om möjligheten till det jobbbjudandet du är glad över att vara bluff.
November 23, 2017