Back to Question Center
0

Semalt: 10 Email & Internet Scams - Hur är du säker?

1 answers:

Spam-e-postmeddelanden har varit en konventionell metod för att underlätta cyberbrottslighet på internet. Twitter och Facebook som de ledande plattformarna för socialt nätverk är de nya metoderna för cyberbrottslighet efter de gamla spam-e-postmeddelandena.

Senior Sales Manager för Semalt , Ryan Johnson, specificerar spam email och internet scams och hur man undviker dem.

1 - hospedagem de site cpanel. Lotteri Scams

Ett spam-email-ramar som ska vara från ett officiellt lotteriföretag gratulerar och tillkännager pengar som offret har vunnit, även när de inte deltog i någon lotterivirksomhet.

Spam-e-postmeddelandet är ett bedrägeri om det är en individ, namnet på den adresserade saknas, lotteriet existerar inte och spam-posten begär känslig personlig information.

2. Survey Scam

Vissa spam-e-postmeddelanden som leder till bedrägerier kan komma som en inbjudan till en undersökningsaktivitet. Genom att klicka på länken som tillhandahålls, ladda ner ett program som spionerar på aktiviteterna på datorn, vilket leder till att lösenord, bankinformation och personuppgifter som leder till kassaförluster, blir stela.

3. PayPal eller Online Credit Card Scam

Ett e-postmeddelande som verkar vara legit från ett online-överförings- eller kreditkortsföretag kan begära omedelbar åtgärd. Information som offret lämnar slutar manipulera sitt konto för att förlora det tillgängliga beloppet eller identitetsstöld.

I de flesta fall är avsändarens adress misstänkt, e-postmeddelandet har ingen särskild adressat, länken som är associerad är inte legitim och e-postmeddelandet utgör ett hot mot offret.

4. Mystery Shopper Scam

En spam e-post som lovar mycket pengar genom att göra mystiska arbeten online är en bluff..Svindlarna lovar att betala dig för att handla online. Men man måste betala för utbildning, eller de ger sin adress för att få en bedräglig check.

5. Utländsk kontroll Scam

Den här spam-e-postmeddelandet innehåller en royal sounding avsändare som behöver hjälp för att återhämta stora summor pengar som hålls i ett överkonsumt konto. Den adresserade blir lurad för att skicka överföringsavgifter flera gånger utan att avgöra avtalet.

6. Körd profil

Online-scammers kan kapa ett socialt mediakonto för att begära gynnar från listan över vänner i kontot. Offren för bedrägerier skickar pengar för att hjälpa sina vänner att inte vara en kon.

7. Quiz Scam

Bortsett från spam-e-postmeddelandena skickar bedrägerier länkar till frågesporter och spel som kräver telefonnummer. Att delta i dessa spel utsätter användaren för bedrägerier.

8. Misstänksam Photo Scam

Ett alarmerande meddelande som delas på sociala medier orsakar nyfikenhet. Ett meddelande som föreslår exponering av nakna bilder av användaren utlöser uppmaning efter länkar som exponerar dem för hacking.

9. Hidden URL Scam

Du kan få en Twitter-inbjudan från den misstänkta användaren. Att klicka på länken leder dig till webbplatser som kan ha nedladdningsbar spionprogram eller skadlig kod utan din kunskap.

10. Sjuk Baby Scam

En upplagd bild av en sjuk baby på sociala medier ber om donation av medel till behandling. Människor som berörs av meddelandet donerar och delar nyheterna med andra människor utan att veta att det är en bluff.

För att vara säker, ta bort oönskade e-postmeddelanden, tro inte på priser och löften om pengar från främlingar, sök på någon begäran om pengar online, avslöja aldrig känslig personlig information och klicka aldrig på misstänkta länkar.

November 23, 2017