Back to Question Center
0

Semalt: En superguide för att blockera Referrer Spam i din Google Analytics

1 answers:

Nik Chaykovskiy, experten från Semalt , försäkrar att remissspam är ett av de problem som webbansvariga för närvarande står inför. Situationen har förvärrats genom åren, vilket innebär att någon någonstans tjänar mycket pengar från att skapa hänvisningsskräppost.

Spöke och hänvisningsskräppost

Spam har nu gått till Google Analytics-rapporter. Spammare letar efter sårbarheter i systemet så att de kan visas i webbplatsens datarapporter - donde comprar windows 8 en chile. De gör detta med hopp om att de sparkar tillräckligt med nyfikenhet så att webmaster besöker deras hemsida för att se varför de är i rapporten. Problemet är att de inte ökar trafiken. De gör inte ens det eftersom de är bots. De använder spårningskoden för JavaScrip som används av Google Analytics för att skapa en anmälan om att det var ett besök. De slutar skevande vital statistik som studsfrekvenser och andra element som används för att analysera engagemang. Det är absolut nödvändigt att blockera hänvisningsskräppost om man behöver korrekta uppgifter, särskilt om de är beroende av det för att fatta beslut om marknadsföring.

Det blir svårt att blockera hänvisningsskräppost, särskilt eftersom spammarna arbetar väldigt snabbt, vilket ökar hastigheten på spam-träffar såväl som källorna. Det betyder att webmasters behöver förbättra sina ansträngningar för att eliminera och svartlista dessa källor. Det är särskilt besvärligt för personer som har nya platser som inte får mycket legitim trafik. En ökning av skräppost på sådana webbplatser skulle ge mer skevhet, vilket kanske skulle vara mer än de dagliga träffar det tar emot.

Hur lätt är det?

En sidladdning poster som ett enda besök. Spökspammare använder spårningskoden för Google Analytics och skickar trafikdata direkt till rapporterna, vilket gör att man besöker ett besök. Det kan ta 0,001 sekunder att ladda en enda sida på en server någonstans. De kan dock ha tvingat över 100 av dessa smidda besök på Google-kontona på många andra webbplatser överallt. Det är ganska enkelt att köpa en enda värd. Så länge spammarna är säkra på avkastning är det mycket skador som de kan göra med dem.

Lösningar som kommer upp korta

Vissa tekniker är ibland så avancerade att de lösningar som används för att blockera remissspam inte fungerar. En av dem är den mystiska onlinetjänsten som heter Darodar. Följande metoder rensade inte den från GA.

  • .htaccess-filen. Det fungerar inte eftersom spökspampp inte berör webbplatsen
  • Listan med hänvisning till uteslutning. Det saknar uppdateringar.
  • Uteslutningsfilter. Det är föråldrad metod eftersom den bara fokuserar på framtida spam och inte retroaktivt för tidigare spamdatabaser.

Uteslutningsfiltret kom nästan nära att eliminera Darodar referral spam. Dess enda begränsning var att den inte har en konstant och konsekvent uppdaterad referensspammarlista.

Den saknade pusselstycket

En handlingslös lösning för att identifiera och blockera referens- och spöksdata borde uppdateras mycket, komma från en bredare databas och med retroaktiv verkan till tidigare information. Baserat på de tre elementen för en optimal lösning, här är en som fungerar.

Steg 1: Använda segment för att utesluta spam

Det är bättre att använda segment eftersom de inte ändrar data permanent. Om man av misstag filtrerar bort riktiga referenser medan man använder filter, kan man inte få tillbaka dem. Det är möjligt att bygga på gamla data med segment, trots hur länge det har varit där. Man kan också tillämpa dem retroaktivt.

Steg 2: Underhålla uteslutningslistan

Slack är ett verktyg som webbansvariga kan använda för att övervaka hänvisningskällor. Den underrättar användaren om eventuella nya hänvisningar och ger dem en snabb fråga: om du vill lista eller misstänka en misstänkt hänvisningskälla.

1. Slack mottar alla hänvisningar, och

2. Det använder en PHP för att sortera alla resultat efter räkning, och sedan slår den slutgiltiga listan till webmaster för att se om något ser bekant ut. Om inte,

3. Den vidarebefordrar all misstänkt skräppost till en slak kanal som ger användaren ett val mellan en vitlista eller en svart lista. Oavsett vilket alternativ de väljer leder det till steg 4,

4. Det omdirigerar till en sida som verifierar dom som en valbekräftelse.

5. Slack lagrar och låser sedan alla identifierade spammare i databasen

6. Slutlig visning av rena data kommer att finnas i regexformat. Kopiera och klistra in den i Google Analytics.

Slack tillåter webbansvariga att uppdatera uteslutningslistan minst fem gånger om dagen.

I verkligheten kan flera lösningar fungera:

Trots att detta är en beprövad metod skulle det fungera ännu bättre om webmaster kompletterar den med andra tekniker, för att bara se till att de täcker alla baser. Förutom nämnda lösning:

  • Klicka på kryssrutan som uppmanar Google Analytics att utesluta kända robotar och spindlar,
  • Ansök en "inkludera värdnamn filter"
  • Använd kakor

Det inkluderade filtret som nämns ovan är effektivt ibland, men inte den bästa lösningen på lång sikt eftersom:

  • Hostname-spoofing är inte svårt att göra, och analysspammare brukar använda det som en sårbar.
  • Om inställningen är fel kan det sluta att filtrera ut riktiga referenser.
November 24, 2017