Back to Question Center
0

Semalt Expert: Bli bekant med Email Spam eller skräp

1 answers:

De oönskade meddelanden som internetanvändare får via e-postmeddelanden kallas e-post-spam (även kallad skräp). Enligt internetexperter har spridningen av spam ökat "sedan slutet av 1990-talet, och det är nu den vanligaste utmaningen som webbanvändarna står inför. E-postadresserna till spammottagare tillhandahålls av spamrobotar, vilka är automatiserade webbplatser som kryper på nätet som söker efter e-postadresser.

Oliver King, Semalt Customer Succes Manager, överväger gemensamma typer av e-postspamningar, spammningstekniker och sätt att stoppa spam-meddelanden.

Det finns olika former av email spams, de vanligaste som skapades för att förbättra direkta bedrägerier eller legitima affärssystem. Vanligtvis används skräppost för att främja tillgången till viktminskningsprogram, onlinespel, arbetsmöjligheter och billiga läkemedel - domain hizmetleri. Spam används för att bedriva e-postbedrägerier. Ett välkänt exempel är ett förskottsavgiftsbedrägeri där ett offer mottar e-postmeddelanden med ett erbjudande som enligt uppgift ger upphov till en belöning. En bedrägeri presenterar ett fall där det är nödvändigt med kontanter från offret innan man begär en klumpsumma som delas bland många online brottslingar. När betalningen är gjord slutar bedrägerna att svara eller uppfinna nya sätt att begära mer pengar..Phishing-e-post är en annan form av bedrägliga spammar, varav e-postmeddelanden som visas som officiell kommunikation från online-processorer, banker och andra pengar institutioner skickas till individer. Vanligtvis skickar phishing-texter direkt mottagare till en webbplats som liknar den officiella organisationswebbplatsen och en användare uppmanas att tillhandahålla personliga uppgifter som kreditkort och inloggningsinformation. Därför är internetanvändare varna för att öppna spam-e-postmeddelanden, klicka eller svara på meddelandena. Dessutom kan skräppostmeddelanden införa andra typer av skadlig kod via skript, länkar till webbplatser som innehåller virus eller bilagor.

Det finns många tekniker som används av spammare för att skicka skräppost till mottagarna. Framförallt tillåter Botnets internetbedrägerier att använda C & C- eller kommando- och kontrollservrar för att både hämta och distribuera spam i stor utsträckning. För det andra är Snowshoe spam ett tillvägagångssätt att använda ett brett utbud av e-post och IP-adresser med neutralt rykte för att i stor utsträckning distribuera spam. Slutligen är blank email spam en växande teknik bland bedrägerier. Det innebär att skicka e-postmeddelanden utan ämnes- och kroppslinjer. Metoden kan också användas i kataloghämtning, där e-postservern attackeras i syfte att autentisera e-postadresser för distribution genom att bestämma ogiltiga eller studsa adresser. I detta bedrägeri behöver spammare inte ange meddelandelinjer när de skickar e-postmeddelanden. I andra fall kan tomma e-posttexter gömma speciella maskar och virus som kan spridas via HTML-koder som integreras i ett e-postmeddelande.

Det är oundvikligt att ta emot vissa typer av skräppost. Internetanvändare kan dock minimera mängden skräp som ramar sina inkorgar. De flesta e-postvärdar tillhandahåller skräppostfiltrering för att flytta misstänkta meddelanden till en skräppostmapp. Att ta bort, blockera och rapportera instanser av skräppost är ett annat sätt att förhindra att användare tar emot skräppost i inkorgen. Extra skydd kan uppnås genom att lägga till en tredje parts spamfilter mot e-postmeddelanden på e-postadresser från lokala kunder eller till och med skapa en vitlista som innehåller specifika adresser eller domäner som en användare litar på eller är villig att ta emot e-post.

November 23, 2017