Back to Question Center
0

Semalt Expert presenterar tricks för att skydda dig mot Internetbedrägerier

1 answers:

Du måste vara bekant med villkoren internetbedrägeri och bluff, eller hur? De två används utbytbart och refererar faktiskt till samma sak. En bluff hänvisar vanligtvis till ett system som utformats för att svindla intet ont anande människor av sina pengar ofta med löftet om en sak som aldrig uppstår när pengar byter händer. Som namnet antyder är internetbedrägerier riktade mot web surfare.

Kundsucceschefen för Semalt , Lisa Mitchell, utvecklar onlinebedrägerierna för att göra dig säker på det.

Vem är i riskzonen?

Den som använder en onlinetjänst när som helst och var som helst i världen är mottaglig. Det spelar ingen roll att du kontrollerar inlägg på din sociala medie tidslinje, ett mail eller chattar på en datingsida - alojamiento web gratis argentina airlines. Sedan dess har internet hjälpt miljontals att titta på filmer, få nyheter, läsa bloggar, arbeta hemifrån och så mycket mer. Tyvärr har fall av cyberbrott ökat.

Hur det fungerar

Antalet brottsfall i USA rapporterades år 2017 vara 155% mer än det föregående året (2016). Detta är inte bra. Hur får det här även hända? Visst borde vi nu vara medvetna om att alla bedrägerier används, eller hur? Jo, de dåliga killarna är en smart sak. Varje dag kommer de nya sätt att skörda där de inte såg.

Ta exempel på Nigeria 419 bluff..Det börjar vanligtvis med ett e-postmeddelande eller ett meddelande skickat av en damsel i nöd. Hon skulle ligga för att vara en arvtagare, regeringstjänsteman eller företagsdame från Nigeria eller Sierra Leone. Nu är det betet: damen vill att du ska hjälpa henne att få sina pengar från den lokala banken. Hur? Genom att skicka någon lön med vilken hon betalar för bankavgift. Vad får du i gengäld? En stor del av pengarna. Detta händer aldrig. När du skickat pengarna, försvinner damen i tunn luft. I andra fall kan de begära dina bankuppgifter med påståendet att de vill skicka pengarna till ditt konto. Gör inte det här. Ditt bankkonto kommer att äventyras. Så mycket som affären låter för bra för att vara sant, kastar vissa människor varning till vinden och spelar med sig.

Phishing-bluff

Detta är förmodligen den vanligaste typen av bluff där ute. I det här fallet får du en officiell e-post från din bank eller en online betaltjänst som Paypal. De hävdar att ditt konto måste uppdateras. Här uppmanar de dig att klicka på en länk eller ge dina uppgifter så att de uppdaterar samma för dig. Phishing-scam används för att stjäla personliga och finansiella data.

Bild denna analogi: Om någon stal ditt kreditkort från din väska, skulle du snabbt ringa till banken för att informera dem. Tyvärr är cyberbrott komplicerat och inte så enkelt. Samma sak kan du skydda dig själv från allt detta genom att bekanta dig med alla typer av online bedrägerier. Det kommer att ge dig lugn, din personliga information kommer att förbli säker, och ingen kommer att röra dina pengar utan ditt tillstånd. Bli inte scammed online. Njut av internetets bekvämlighet med sinnesro.

November 23, 2017