Back to Question Center
0

Semalt Expert: Windows PC-skydd mot virus och skadlig kod

1 answers:

Den ständigt föränderliga Windows gör att vi inte kan rekommendera vem som helst det bästa antivirusprogramet trots att de har spenderat över 20 år och antydit flera antivirusprogram till människor. Det underliggande konceptet är emellertid att ju mer medveten om att en person är i fara, desto mindre sannolikt kommer han eller hon att få sin dator infekterad och inte bara använda Anti-Virus.

Oliver King, kundsucceschef för Semalt Digital Services, ger en inblick i Windows PC-skyddsguiden.

Skadliga programvaran hot

Till skillnad från i det förflutna, där amatörer skulle införa malware, blir malware idag ett stort företag. För det första samlar de personliga uppgifter som inkluderar men inte begränsat till personliga finansiella detaljer och lösenord - moisture content can. Utöver det utvecklar de sätt att utpressa människor för ransomware. För att motverka alla dessa, se till att du har säkerhetskopierad offline för vad du anser vara värdefull information.

Kodning och screening

Windows krediteras för att initiera AV-produkter för att motverka osäkerhet. Speciellt införandet av Trustworthy Computing Initiative av en av Microsoft grundare, Bill Gates gjorde säkerhet högsta prioritet. Numera innehåller Windows 10 flera säkerhets- och teknologier som syftar till att mildra eventuella hot. Det är faktiskt rimligt att man slutsatsen att Oracle java som är en tredje part användare och annan Adobe-programvara står som sitt största hot.

Förutom att webbläsare gör stora framsteg när det gäller att säkra sina produkter. Till exempel säkerställer Chrome en webbläsare genom att vara sandlåda, däremot introducerar Google vad de menar som" bugg bounty "-program som anställer experter för att leta efter loophål i Chrome eller Androids. De betalar enormt, upp till ett hundra tusen dollar eller över tre miljoner i fjol.

Dessutom har Google kommit med "säker surfning" där man kan identifiera webbplatser som inte innehåller skadlig kod. Alla Apples Safari, Firefox, Chrome och Vivaldi använder den här metoden medan Windows 10 använder ett SafeScreen-filter. Dessutom måste de som använder Windows 10 uppdatera sina webbläsare genom att använda verktyg som Patch My PC, Personal Software Inspector eller använd Kaspersky Software Updater.

AV-problemet

Justin Schuh, en Chrome-säkerhetsexpert, angrep Vesselin Bontchev, en expert på AV. Också, Robert O'Callahan är på rekord som råder folk att inaktivera AV-programvara men inte Microsoft. Därför har det blivit normen att programmerare inte råder folk om varför AV: er inte fungerar, för att de på ett sätt drar nytta av AV: s samarbete. Men Windows är fortfarande den minst kritiserade som kan göra det bästa alternativet.

Sätt att motverka detta

Experter anser att AV inte är det bästa alternativet, det bästa sättet är att använda Windows 10 genom att använda SmartScreen-filter, grundläggande telemetri och molnbaserad heuristik. För det andra använder du Windows, inte som administratör utan en vanlig användare. För det tredje, se till att du regelbundet uppdaterar datorns programvara. Utöver det, säkerhetskopiera alla dina data. Dessutom kör regelbundet ditt bästa antivirusprogram och slutligen använda Windows 10 för att uppdatera, återställa och återställa alternativ.

AV Choice

Å andra sidan, för de som inte använder Windows, finns det några av de bästa AV på marknaden som inkluderar Avast, AVG, Bitdefender, Kaspersky och Trend Micro. Det är alltid lämpligt att använda en som passar dina behov baserat på prestanda.

November 23, 2017