Back to Question Center
0

Semalt föreslår sätt att rapportera Internetbedrägerier och bedrägerier

1 answers:

Många webbplatsägare och utvecklare har upplevt bedrägerier och internetbaserade bedrägerier.Överraskande rapporterar de flesta offren inte någonting. Ofta skäms offren för att ha fallit i bedrägerier eller till och med förlora hoppet.I detta avseende är det av största vikt att anmäla onlinesvams och bedrägerier för att förhindra att internetkriminella invaderar andra webbplatser eller personer. Ettmåste ha en stridsanda - venta de sitios baratos. Dessutom finns det många organisationer som är villiga att hjälpa offren. Ett brott som begåtts viaInternet är också straffbart.

Hur kan en internetanvändare, webbplatsägare eller en utvecklare rapportera bedrägerier eller bedrägerier?Vad är några av de tillgängliga scam / fraud reporting resources? Ta reda på i den här skrivningen som tillhandahålls av Andrew Dyhan, kundsucceschef för Semalt .

Online scam / fraud reporting resources.

Internet Crime Complaint Center (ICCC) är den första användbara resursen. Detta ärett partnerskap mellan National White Collar Crime Center och Förenta staternas Federal Bureau of Investigations. Enligt internetexperter, ICCC är bland de bästa plattformarna för rapportering av mer allvarliga bedrägerier som inbegriper hacking (eller datorintrång), Theft of TradeHemligheter (ekonomisk spionage), identitetsstöld och andra stora cyberangrepp. Men man kan fortfarande rapportera om något annat brott som inte gör detfaller in i nämnda kategorier även om de anser att det begåda brottet är mindre..Dessutom, om ett brott inte omfattas av ICCC-kategorierna,Organisationen kan rikta ett offer till en relevant myndighet. ICCC är sålunda en plattform som öppnar dörrar för alla offer för onlinesvampar och bedrägerier.

För det andra tillhandahåller Online-Better Business Bureau i USA och Kanada en webbplatsför kunder som bistår bluffoffer i att rapportera klagomål om online-baserade återförsäljare och andra bedrägerier. Dessutom bedrägeri offerkan också söka i den här organisationsdatabasen för att fastställa om en viss köpman har några andra klagomål mot dem. Också,klagande uppmanas att göra en uppföljning och avgöra om några klagomål mot en internethandlare har lösts.

För det tredje är USA: s regering Internetbedrägeribekännelse webbplats en annanavenue för arkivering av internetbrott. Plattformen passar bäst för klagomål som phishing-attacker, bluff-e-postmeddelanden, konsumentklagomål somhandlar om internetmarknadsföring och internetbedrägerier. Webbplatsen ger också länkar till lämpliga byråer som hanterar scam rapportering för enspeciell typ av onlinekriminalitet.

Sedan har Craigslist en sida som är dedikerad till förebyggande av bedrägerieratt ge information om rapporteringsprocedurer om man har lurats av Craigslist-medlemmar. Mer information finns påCraigslist webbplats om hur man hanterar bedrägerier när som helst de uppstår.

eBay Säkerhetscenter är en annan plattform för Allmän marknadsplats säkerhet. Dethjälper hackande offer med att rapportera auktionsrelaterade bedrägerier och bedrägerier till de berörda myndigheterna. Dessutom erbjuder eBay Security Centerbrottsbekämpning för tekniker för att fastställa om en bedragare försöker sälja stulna varor. Denna funktion är särskilt viktigtill offer för egendomstöld.

Slutligen tillåter Facebook-säkerhetssidan ett bluffoffer att rapportera bedrägeri, skurkrollapplikationer, kontohackar, spam eller andra Facebook-relaterade attacker. Skygga inte bort. Rapportera bedrägerier för att förhindra framtida skador.

November 23, 2017