Back to Question Center
0

Semalt ger väsentlig information om hur man blockerar Referrer Spam med hjälp av Nginx

1 answers:

När du gräver i din analysprogramvara letar du efter möjligheter och idéer, kan du ha stött på några remissspams. Dessa hänvisningar har funnits under ganska lång tid, men Darodar har tagit dem till en annan nivå.

Ivan Konovalov, Semalt Customer Success Manager, säger att Darodar är ett falskt SEO-verktyg som har kapat botnet - padangos nankang. Det kom fram ett nytt sätt att annonsera där den använder en strategi där din webbplats kommer att översvämmas av olika IP, länder och till och med enheter vid olika tidpunkter men alla kommer att ha samma hänvisning. De hoppas att så snart du märker denna misstänkta trafik, vill du undersöka mer om det och i längden köper du deras produkter.

När Darodar lyckades med denna typ av reklam började de flesta webbplatser använda referensspam och det har nått en punkt att korrumpera och snedvrida webbplatsanalysen. Det har blivit en av de främsta webbplatsens brottslingar.

Varför blir hänvisningsskräppost ett problem?

Annat än att snedvrida och korrumpera din webbplats med irrelevanta data är spam ett stort slöseri med tid. De flesta människor klagar över hur frustrerande detta kan vara när man försöker förklara om Darodar till kunder och varför de borde ignorera det. Även om det är möjligt att skapa ett filter med hjälp av Google Analytics för att hjälpa till att filtrera bort referensspammarna, är det enda som den här lösningen maskerar problemet.

När spammare kryper eller besöker din webbplats börjar de använda serverns resurser, men de är inte saker du behöver. Laddar din server betyder att den blir långsam att ladda, vilket kan leda till höga studsfrekvenser och dåliga rankningar.

Nyckeln till att stoppa problemet är att blockera det innan det blir en chans att registrera sig på din webbplats som referens. Det finns olika sätt att uppnå detta mål, och en av dem är att använda nginx. Följ bara stegen nedan:

Skapa följande globala nginx-regler katalog:

sudo mkdr / etc / nginx / global

sudonano / etc / nginx / global / domare spam. conf

Efter att ha skapat katalogen, klistra in texten nedan i redigeraren, spara sedan och avsluta;

##

# Hänvisningar undantag

##

om ($ http_referer ~ "(semalt \ .com | knappar för webbplatsen \ .com)") {

set $ prohibited "1";

}

om ($ förbjudet) {

retur 403; - +

}

Dessa steg hjälper dig att upptäcka och blockera knappen för website.com och darodar.com. Dessa två är de främsta webbplatsens brottslingar, men du kan fortfarande blockera eventuell annan referensspam som du önskar. Den konsekventa uttryckssyntaxen tar värdnamnet, avger perioderna med en backlinje och förenar dem med en stapel.

Till webbplatsens konfigurationsfil, lägg till;

Server {

alla saker som redan är

inkluderar / etc / nginx / global / *

}

Upprepa denna process kan vara tråkig eftersom du måste göra det för varje sida, men goog-tingen är att du kan använda den igen i framtiden genom att lägga till nya globala kataloger i / etc / nginx / global / directory. Om din webbplats har en mallfil, blir det bra om du lägger till raden till den.

För att säkerställa att det inte finns några typfel genom att följa detta:

Sudo nginx -t, sedan ladda Nginx config, och här kommer din webbplats att vara bra att gå.

November 30, 2017