Back to Question Center
0

Semalt: Hur kan cyberkriminella lura dig med onlinesvams?

1 answers:

Internet har öppnat gränslösa möjligheter för alla. Det är enkelt. Dessbekväm - home appraisal edmonton. Det är grymt. Du kan handla, betala räkningar, titta på filmer, få nyheter, boka, jobba på språng plus mycket mer. Som den globalabefolkning siffror nya sätt att använda internet, cyberkriminella är i släp men snarare än att bygga, de försöker bluffa, svindla och stjäla. Så,hur förblir du säker från onlinebedrägerier?

Svaret är enkelt: bekanta dig med vanliga onlinespel, specificerat av Max Bell,kundsucceschefen för Semalt ,och du blir inte offer.

Phishing Email Scam

I år (2017) var antalet phishing-e-postmeddelanden som var 155% mer än det varförra året. En phishing-bluff bygger på kommunikation som görs via ett socialt nätverk eller via e-post. Här försöker förövaren attövertyga dig om att avslöja ditt kreditkortsnummer, bankuppgifter, inloggning eller annan personlig information. Du kan främjas till att klicka på alänk. Detta är ett sätt att sprida data-stjälande malware i ditt system. Med ett bra och uppdaterat antivirusprogram borde du kunnahåll av den här bluffen.

Nigerian 419 bluff

Denna bluff brukar innefatta ett hjärtskärande e-postmeddelande, textmeddelande, brev elleräven ett socialt mediakontor som skickas av en kvinna i nöd. Hon skulle hävda att hon är en rik arvtagare, affärsdame eller regeringscheferber dig hjälpa henne att hämta pengarna, varefter du får en klumpsumma. Här är fångsten: du hjälper till att betala lite avgift då du får tillbakaen stor andel.

Hälsningskort bluff

I detta system får du ett "ofarligt" hälsningskort från en vän. Men alänk som, om du klickar installerar en skadlig kod, sätts in någonstans på hälsningskortet. Malware kan vara allt från ett obnoxious programsom startar popup-annonser eller oväntade fönster i webbläsaren. I värsta fall kan det vara ransomware - allas mardröm.

Kreditkort bluff

När tiderna blir svåra, tillgriper man olika taktik för att få ekonomiskt stöd.Du kan dock få ett erbjudande som är för bra för att vara sant. Ta detta exempel: du sitter på baksätet på en hytt på vägen hem då dufå ett meddelande om att du har ett förhandsgodkänt lån med ringa intresse..Falla inte för denna bluff. Använd sunt förnuft.

Lotteri scam

Förmodligen den äldsta online bluff. Det kommer via e-post. Meddelandet är enkelt:du har vunnit ett kontantpris i lotteri eller välgörenhetstävlingar, men för att du ska kunna hävda dina pengar måste du betala processavgifter eller någoti den linjen. Du skulle bli förvånad över antalet vinnare som har vunnit utan att delta.

Hitman bluff

Detta är direkt avpressning. Förövaren hotar att döda dig om du inte betalar.De skulle säga att de har blivit anställda för att döda dig i första hand, men de (hitmen) ansåg att du betalade dem för att lämna digi fred. Vad är läskigt är det faktum att de kan berätta om dina livsaktiviteter.

Romance scam

Den riktar mot datings webbplatser. Schemat kan utföras i månader med precision ochsvek. En potentiell partner får långsamt ditt förtroende genom att ge dig gåvor. Då påstår de att de är i en nödsituation en dag. Ofta en släktingskulle vara sjuk eller deras verksamhet har stoppat för brist på kontanter. Du blir då ombedd att skicka pengar som kommer att återbetalas.

Sysselsättning bluff

Här får du nyheter om att du har landat ett lukrativt jobb med skälig ersättning. därär en fångst men. För att säkra jobbet måste du betala en avgift.

Resor bluff

Visas under helgdagar som på sommaren eller på julen. Här är du lovad en braresepaket till en mycket billig kostnad. För att undvika att bli offer, kolla en recension av nämnda webbplats. Det kan spara pengar.

Övriga bedrägerier

  • Den falska shoppingwebbplatsen scam - kopierar globala varumärken och smakar på intet ont anandeonline-shoppare som vill köpa nya saker.
  • Fake news scam - självförklarande.
  • Fake antivirusprogram scam.
November 23, 2017