Back to Question Center
0

Semalt: Olika typer av trojaner och deras inverkan

1 answers:

Frank Abagnale, Semalt Customer Success Manager, säger att en trojan skapades för att stjäla bankinformation från onlineanvändare. Dessa bots sprids via e-post, keyloggers och popup-annonser. Den använder miljontals zombie-datorer för att utföra tangenttryckningsloggen och attackerar riktade bankkonton samt stjäl privat data. Trojaner samlar in informationen, och FBI har avslöjat att det upptäckte en cyberkriminal som använde Zeus för att ta över 20 miljoner dollar från de kanadensiska bankerna.

Olika Trojaner Typer:

Trojaner kan klassificeras i olika kategorier utifrån deras prestanda och typer av attacker - sailun terramax cvr xlf.

1. Bakdörr

En bakdörr-trojan ger hackare en chans att styra din enhet och kompromissa ett stort antal datorer. Det gör det lätt för sin skapare att utföra en rad olika uppgifter som han / hon gillar mest, inklusive att skicka, starta, ta bort och ta emot filer, starta om datorn och visa data. Bakdörr-trojanerna används ofta för att förena grupper av offerdatorer och bilda zombie- eller botnätverk.

2. Utnyttjande

Exploit är en trojan som innehåller skadliga data och koder och tar fördelar av sårbarheter i din dator eller mobilenhet.

3. Rootkits

Rootkits är konstruerade för att dölja specifika objekt och aktiviteter på din maskin. Deras främsta syfte är att sprida skadliga saker över hela världen och förlänga tiden då dina program laddas ordentligt.

4. Trojan-Banker

Det är en speciell typ av trojansk som hjälper hackare att stjäla kontoinformationen från olika användare. Hackarna använder sedan denna information för att stjäla pengar från onlinebankerna, kredit- och betalkort och e-betalning system.

5. Trojan-DDoS

Trojan-DDoS ansvarar för att göra alla DoS (Denial of Service) attacker mot riktade webbadresser. Den skickar flera förfrågningar till användare och infekterar ett stort antal datoranordningar.

6. Trojan-Ransom

Du bör regelbundet övervaka systemets prestanda och aktiviteter så att det oregelbundna beteendet kan bli av med. Alla dina verktyg och programvara bör uppdateras, särskilt dina säkerhetsfläckar.

7. Trojan Vigilance

Användarna bör utbildas för att avstå från de aktiviteter som sätter dem i risken för botinfektioner och malwareattacker.

8. Trojan SMS

Trojan SMS kommer att kosta dig pengar och skicka textmeddelanden från ditt mobilnummer till premiumtalsnumren varje dag.

9. Trojan-spy

Trojan spy är de program som automatiskt installeras på dina system och lurar dina sökord, tar skärmdumpar och får listor över alla dina löpande applikationer.

Rekommenderade antivirusprogram, anti-trojaner och anti-malwareverktyg

Kaspersky, ESET Nod32, Avast, AVG, BitDefender, Antivir och Trend Micro är de mest pålitliga antivirusprogrammen du kan försöka. Anti-malware-programmen innehåller Malwarebytes, Emsisoft och Zemana. Du kan ladda ner och extrahera något av dessa antivirusprogram eller anti-malware-program för att bli av med trojanska botnät inom några minuter. Alla visar information om hur den trojanska malware smittar på dina system och du bör inte glömma att köra skanningen varje gång du slår på datorn.

November 26, 2017