Back to Question Center
0

Semalt: Saker du behöver veta om Internetbedrägerier och bedrägerier

1 answers:

Internetbedrägerier är olaglig användning av internetprogram eller -tjänster för att utnyttjaav någons tillgångar. Varje år stjäls miljoner till miljarder dollar via internetwebbplatser, e-postmeddelanden och andra liknande saker. FleraHögprofilerade hackare använder namnen på förnyade säljare för att fånga offren och ta sina pengar på internet. Med tidens gång,Internetbedrägerier har blivit ett stort problem för civila och brottsbekämpande organ.

Ross Barber, the Semalt Customer Success Manager, förmedlar viktig information om denna typ av brottslig verksamhet - mootori remont tartus.

Hur man skyddar dig själv

Det är möjligt att skydda dig på nätet om du vet allt om typernaav internetbedrägerier. Stulna kreditkort, okända e-postmeddelanden, lotterier, otillförlitliga webbplatser och falska auktioner är de vanligaste typerna avonline bedrägerier. Det finns ingen bestämd regel att vara säker på internet; Du kan dock skydda dig själv genom att spara dina kreditkortsuppgifter.Det är också viktigt att du undviker att klicka på de okända bilagorna och inte dela ditt användarnamn eller lösenord med en tredje part.

Vad ska man göra om man blir offer

Antalet online bedrägerier ökar idag, så det är viktigt för dig attkom ihåg några saker:

  • 1. Svara bara på e-postmeddelanden som har kommit från autentiska ID-er. Om din spammapp ärOm du får ett betydande antal e-postmeddelanden måste du ta bort dem så tidigt som möjligt.
  • 2. Du bör komma ihåg att inget verkligt jobb kräver avgifter, inklusive viseringsavgifter,certifieringsavgifter och administrativa avgifter..Om någon erbjuder dig ett jobb och vill att du ska betala en avgift, finns det risk att han eller hon ärförsöker fälla dig.
  • 3. Du får inte fångas av någon som säger att du har vunnit ett lotteri. Det finns ingetSådana saker online, så hackare tänker bara locka dig och stjäla dina pengar.

Hur får du pengarna tillbaka

Cyberlagar erbjuder juridiska resurser och sätt att återhämta dina pengar. Om du har varit aoffer för sådana bedrägerier, kan du kontakta Internet Crime Complaint Center. Skicka ett klagomål till detta företag, och de kommer att spåra IPadress från vilken dina pengar har blivit stulna.

Du kan också skicka in en Kund Dispute Resolution Form med din bank så vidaretransaktioner blir stoppade. För detta måste du kontakta din närliggande bankkontor och ge dem alla detaljer. Domstolen kan vidaregenomföra förfrågningar om dina klagomål, och frågan kommer att höras och beslutas om nio till elva månader.

Typer av internetbedrägeri

Här är några av de stora typerna av internet-bedrägerier som brottsbekämpning och lagstiftningmyndigheter och konsumentorganisationer ser:

  • Auktions- och detaljhandelssystem Online

Bedrägliga system visas ofta på auktionswebbplatser för att locka fler och fler personer.Hackare försöker stjäla dina pengar genom dessa system genom att erbjuda dig en fin mängd eller resor till andra länder.

  • Affärsmöjlighet

Om någon kontaktar dig via e-post och erbjuder en affärsmöjlighet, finns det chanseratt han eller hon försöker fälla dig. Affärsmöjligheter erbjuds aldrig via privata e-postadresser.

  • Identitetsstöld och Bedrägeri

Vissa Internetbedrägerier omfattar identitetsstöld - felaktigt erhållande och användning avdina personuppgifter på ett sätt som innebär bedrägerier eller bedrägerier.

November 23, 2017