Back to Question Center
0

Semalt: Social Media Spam du borde veta om

1 answers:

Spam är den oönskade och irrelevanta gruppen meddelanden som skickas till ett stort antal internetanvändare. Spammare använder olika tekniker för att sprida spam eftersom de vill fälla användare i phishing-attacker, skadliga program och associerade program. Artem Abgarian, den Semalt Senior Customer Success Manager, säger att främst spam användes som en källa till kommunikation, men nu har det tagit en seriös form och bör bli av med så tidigt som möjligt. Förutom e-post spam och sociala medier är spam ett utbrett problem som kan delas in i fem olika typer:

Falska sociala medier profiler och konton:

Falska sociala medier konton och profiler är en nyckel till spam. Hackers skapar massor av Facebook och Twitter profiler, för det mesta med namn och bilder av tjejer att locka så många användare som möjligt - in stoffa. De vill få trovärdighet och synlighet för sina egna webbplatser och få dig fångad på många sätt. De kan låtsas vara kändisar, politiker, offentliga figurer eller cricketers, och vill att du gillar och delar sina inlägg.

Bulkmeddelanden:

Bulkmeddelanden är meddelanden med samma namn eller text som samtidigt skickas till många sociala medier..Vissa spammare skapar falska konton och skickar dubbla meddelanden med jämna mellanrum. De vill antingen skapa en röra för legitima användare eller vill locka någon med sina erbjudanden och affiliate länkar. Användningen av massmedia sociala medier meddelanden började 2009. När vissa spam webbplatser erbjuder jobb lurade användare att lita på att deras profiler och webbplatser var äkta.

Skadliga länkar:

Skadliga länkar sprids på internet via sociala medier, och hackare eller spammare syftar till att skada, skada eller vilseleda många webbplatser eller enheter. När du klickar på någon av dessa länkar kan du bli omdirigerad till en Twitter, Google+ eller Facebook-profil som inte har något att göra med legitimitet. I själva verket är användarna tvungna att klicka på de skadliga länkarna och hackare sprida skadlig kod på sociala medier för att stjäla privat information och bankuppgifter.

Bedrägliga recensioner:

Olika produkter och tjänster säljs på internet, och det är naturligtvis den mest populära platsen för detta. Tyvärr får du inte alltid den produkt du såg i bilden, eftersom hackare bara betalar användarna för positiva recensioner. Sådan övning tillåter onlinebedrägerier att sälja fler och fler produkter och göra deras affärer framgångsrika.

Oönskat innehåll:

Ingen social media webbplats vill att användarna delar oönskat och överdriven innehåll; Det är också en form av skräppost som fungerar bra för spammare och är inte användbar för varumärken och legitima organisationer. Faktum är att många irrelevanta inlägg rapporteras till Facebook, och många sidor och profiler stängs av för att dela oönskade saker varje sekund. Det är en klickande beteende som bör bli av med så tidigt som möjligt.

November 30, 2017