Back to Question Center
0

Semalt: Vad är Crawler Spam? Hur man förhindrar det i tre enkla som ABC-steg

1 answers:

Vi använder Google Analytics för att övervaka webbplatsens trafik och samla in data om besök och träffar. Samtidigt är det också viktigt att få mer information om spammare och bots och hur de påverkar våra webbplatser. Hackare och spammare syftar till att lura våra Google Analytics-data för personliga ändamål. De skickar bots och skadliga saker till våra webbplatser, vilket hindrar oss från att få bra sökmotorrangeringar - redireccionar site locaweb email.

Ivan Konovalov, Semalt Customer Success Manager, förklarar att det finns två huvudtyper av spam-hänvisningar: crawler-spam och spöke spam. Spöksspamningen klarar alltid att lura Google Analytics-kontot för att logga in de falska besöken även när botsna aldrig har besökt din webbplats. Crawler-spam, å andra sidan, besöker faktiskt din webbplats, men det är svårt att identifiera om det var engagerat i ditt webbinnehåll eller inte, eftersom studsfrekvensen alltid är 100%.

Vad är sökrobot?

Vi hoppas på det här laget att du har förbättrat din kunskap om remissspam och är redo att få insikt om sökroboten. Crawler-spam besöker verkligen din blogg eller webbsida men har ingen interaktion med ditt innehåll eller artiklar. Denna typ av skräppost är vanligare än spökspamnet eftersom det inte tar många resurser att bygga sökrobotar. Faktum är att internet är fullt av sökrobot och används ofta av Google, Bing och Yahoo för att indexera ett stort antal webbplatser. Syftet med sökrobot är att locka folk att köpa produkter från affiliate-länkar. Spammare och hackare fortsätter att sprida sökroboten på internet och försöka få länkar till sina egna webbplatser. Dessutom använder de sökrobot för att de-indexera din webbplats från sökmotorns resultat.

Hur man förhindrar sökroboten i tre enkla steg?

Eftersom sökroboten faktiskt åtnjuter din webbplats ser värdnamnen på ett giltigt och pålitligt sätt. Tyvärr kommer det inte att visas som spökespam och i stället ökar din avvisningsfrekvens. Crawler-spam visar giltiga värdnamn och särskiljer sig som de giltiga besöken, men har ingenting att göra med äkthet. Det är därför att förebyggandet av sökrobotar är en nödvändig åtgärd om du vill säkerställa din webbplatss säkerhet och skydd.

Steg 1: Identifiera alla spamdomäner och webbplatsnamn:

För att identifiera alla spamdomäner och webbplatser bör du logga in på Google Analytics-kontona och följa dessa enkla steg:

  • 1. I vänster sida ska du navigera till Acquisition-alternativet,
  • 2. Välj alternativet All Traffic och gå till Hänvisningar-knappen;
  • 3. I det primära området i Google Analytics-kontot borde du klicka på alternativet Hostname för att identifiera sökroboten,

Härifrån kan du identifiera om sökrobot skickar dig falska besök eller inte.

Steg 2: Skapa de reguljära uttrycken:

När du har identifierat sökroboten är nästa steg att skapa regelbundna uttryck på följande sätt:

  • traffic2cash \ .xyz | darodar \ .se | knappar-för-webbplats \ Com

Vi rekommenderar att du lägger på det med Anteckningar och TextEdit, så du kommer att se tillbaka till huvudsidan. Du behöver inte redigera uttrycket med '|' - signera eftersom det kommer att stoppa uttrycken från att utföra sina funktioner.

Steg 3: Skapa det anpassade filtret och utesluta spamdomänerna och webbplatsnamnen:

Det tredje och sista steget är att ställa in de anpassade filtren och utesluta alla domänerna för sökrobotar. För detta bör du komma ihåg följande steg:

  • 1. Gå till administratörspanelen i ditt Google Analytics-konto.
  • 2. På den övre menyn klickar du på knappen Alla filter och väljer det röda alternativet Lägg till filter.
  • 3. När filtret är skapat bör du lägga till de misstänkta domännamnen på det och glöm inte att verifiera filtren för att säkerställa att alla problem har tagits upp.
November 26, 2017