Back to Question Center
0

Semalt: Vad är Email Spam? Varför handlar regeringen om det?

1 answers:

E-post spam är både irriterande och farligt för dig. Igor Gamanenko, Semalt expert, förklarar att det uppstår när spammare sprider skadliga material online, och deras huvudsyfte är din e-postadress. Även om du rapporterar en massa främmande avsändare till Gmail, Yahoo och Rediff, kan du inte bli av med email-spam helt eftersom hackare använder olika tekniker för att rikta användare.

E-post spam är per definition när ett e-mail uppfyller något av följande kriterier:

    Masspost: E-postmeddelanden skickas till ett stort antal personer.

    Anonymitet: Detta händer när avsändarens identitet och adress är förseglade och du kan inte kontrollera var han / hon skickade meddelandet från - materiali per scenografie.

    Oönskad: En mottagare begär inte e-postmeddelandena. ändå får han / hon de meningslösa meddelandena nästan dagligen..

Varför bryr sig regeringarna om e-post spam?

Förenta staternas federala regering och Federal Trade Commission (FTC) visade oro över e-postspammen och inledde en federal agerande för Can-Spam tillbaka 2003. Enligt denna lag kan användarna få sina e-postmeddelanden registrerade och FTC kommer regelbundet att övervaka aktiviteterna på deras e-postadresser. FTC: s huvuduppgift är att skydda konsument- och användarrättigheter på ett bättre sätt.

Var uppmärksam på att e-mail-spam kan ge dig risker på många sätt. Några av dem har diskuterats nedan:

Finansiella risker och risker för integritet: Eftersom spam-e-postmeddelandena är utformade och utvecklade för att begära ekonomisk information och känsliga uppgifter som PayPal-ID, kreditkortsnummer, samt privata uppgifter, t.ex. från användarna används dessa data för identitetsstöld och olika typer av onlinebrott. Can-Spam-åtgärden hindrar inte e-post från att nå din inkorg, men begränsar antalet spammare genom att blockera sina IP-adresser under en livstid.

Barnskydd: Kan-spam-akten utvecklades för att eliminera ett stort antal oönskade e-postmeddelanden som annonserar olämpliga och meningslösa vuxna tjänster till våra barn. Det finns inget specifikt sätt att förhindra att våra barn delar sina e-postadresser, men vi kan filtrera ut antalet sändare garanterar deras online-säkerhet.

Varför skickar spammare skräppost?

Chansen är att spammare vill hacka dina e-postadresser, vill komma åt dina datorer, vill få ekonomiska fördelar med dina uppgifter och vill irritera dina vänner och familj på nätet genom att skicka dem dumma meddelanden hela tiden. Dessutom skickar några av dem spam-e-postmeddelanden för att marknadsföra sina egna produkter och försöka lura användare med sina iögonfallande bilder och videoklipp. På ett eller annat sätt är spam-e-postmeddelanden farliga, och du bör skapa filter för de misstänkta email-ID-erna och avsändarna, vilket garanterar ditt skydd och säkerhet på internet. Om du fångas av spammare kan du förlora mycket pengar och får se att ditt företag blir förstört på grund av deras misstänkta och olagliga aktiviteter. Du får inte prenumerera på konstiga nyhetsbrev och bör inte köpa någonting från icke-pålitliga nätbutiker.

November 30, 2017