Back to Question Center
0

Semalt: Varför Spam-kommentarer är dåliga och hur identifieras dem?

1 answers:

Om du har en företagswebbplats eller en blogg är chansen att du kommer att stöta på problemet med spam-kommentarer. Ju mer känd din blogg blir desto mer spam kommentarer kommer det troligen att bli. Tyvärr finns det inget mer än att bli frustrerad eller installera några plugins för att bli av med spam kommentarer - nada bluebook value boats.

Kommentarer, Pingbacks och Trackbacks:

Innan vi går vidare, förklarar Frank Abagnale, en toppexpert av Semalt här skillnaden mellan dessa 3 termer:

Kommentarer - Kommentarer skapas när en bot eller en person använder kommentarområdet i din blogg för att uttrycka sina tankar eller tankar.

Pingbacks - Pingbackarna skapas automatiskt när en person länkar ditt inlägg tillbaka till sin egen hemsida.

Trackbacks - Trackbacken är en manuell anmälan av spammare att de har träffat din blogg och skapat en automatisk process för att irritera dig med spam kommentarer

Trackbacks, pingbacks och kommentarer är tyvärr skadliga för din webbplats, och du bör bli av med dem för varje pris.

Varför är spam-kommentarer dåliga?

Vissa webbansvariga och bloggare försöker blåsa upp antalet kommentarer och fortsätta godkänna appen som de tycker är legitima. De vet inte ens att spam-kommentarerna har nått sina bloggar och kommer att skapa problem för dem.

Google och andra sökmotorer spricker ner på de dåliga länkarna..Det innehåller inte webbplatser och bloggar med lågkvalitativa eller dåliga länkar, men det innehåller alla typer av webbplatser som försöker skapa egna länkar i kommentarsektionerna. Google gillar inte bloggar eller webbplatser med massor av kommentarer som innehåller bakåtlänkar till andra webbplatser.

Spam-kommentarer visar brist på mått och förståelse. Det är sant att spam-kommentarerna visar att du har brist på förståelse och inte kan moderera kommentarerna korrekt. Om du till exempel har en teknikwebbplats och får kommentarer relaterade till fordon eller utbildning, är chansen att någon försöker lämna sina länkar tillbaka i ditt kommentarområde och detta är vad du måste ändra.

Dina besökare kommer att förlora sin tro på dina produkter eller tjänster. Det betyder att när någon klickar på länkarna i kommentarområdet och omdirigeras till någonting ur sitt sammanhang, kan han förlora sitt förtroende för ditt varumärke och inte kommer att köpa dina produkter och tjänster i framtiden.

Hur identifierar du spam-kommentarer?

Det är svårt att identifiera spam-kommentarerna, och några bloggare och webbansvariga kommer helt enkelt att godkänna ett stort antal kommentarer varje dag. Men du kan komma ihåg följande saker:

Vill du att dina läsare klickar på irrelevanta saker? Om inte, bör du inte godkänna de kommentarer som inte hör till din artikel och har inget att göra med dina ämnen. Alternativt kan du ta bort länkarna till webbplatser i dessa kommentarer, redigera dem lite och få dem godkända.

Det riktiga namnet och e-post-id ska kontrolleras när du godkänner en kommentar. Se till att personen har använt några nyckelord i kommentaren, men det borde inte vara nyckelordstoppning. För detta kan du installera ett SEO Spammer plugin.

Är kommentaren relaterad eller specifik för ditt inlägg? Du bör korrekt kolla om kommentaren är relaterad till din artikel eller inte. Det är inte nödvändigt att fortsätta godkänna ett stort antal kommentarer om de inte hör till din webbplats eller blogg.

När det gäller att spåra spam-kommentarerna måste du bara komma ihåg ovanstående punkter, och du borde vara bra. Vissa webbplatser och bloggar använder specifika plugins för att bli av med spam kommentarer, till exempel Akismet.

November 30, 2017