Back to Question Center
0

Vad är uppdraget i Wiki? - Semalt vet svaret

1 answers:

Oliver King, Semalt expert, säger att Wiki fungerar som en digital Encyclopedia som kan skryta med en mängd olika ämnen. Det är en av de mest använda webbplatser på grund av att den lyckas med att tillhandahålla nödvändig information. Efter skapandet av "Personia-terminalerna" har denna webbplats mer än 5 miljoner artiklar som täcker olika ämnen. Olika parter har ett podium för att uttrycka sin kunskap om olika doktriner över hela världen - base datos pymes chile. Forskare använder också Wikipedia för att förmedla kritiska vetenskapliga upptäckter.

Dessutom innehåller något innehåll på Wikipedia nödvändiga citat och referenser. Det finns enkla illustrationer samt länkar och handledning till några referensmaterial. Folk kan konsultera med Wiki för att få guider om olika ämnen. Alla användare får läsa, redigera, kommentera och dela sina tankar om någonting. För att skära en lång historia kort är Wikipedia fri för användning av någon i världen. Användare kan också skapa egna användarkonton.

Bland de 35 mest populära webbplatserna är Wikipedia den enda ideella organisationswebbplatsen som kräver ett stort värdrum. Det är värd på ett värdrum på över 30 terabyte. Forskare uppskattar att artiklar som finns på Wikipedia sidor använder åtminstone 18 miljoner referenser. Dessa referenser har över 2,5 miljarder sidvisningar varje dag. Wikipedia har därför en stor kunskapsbas som överträffar alla internationella kunskapsbaser. Användare kan interagera med Wiki för att utföra många uppgifter.

Wikipedia lanserades den 15 januari 2001. Den första ikoniska utseendet på sin traditionella sida kom fram i november samma år. Wikipedia nådde 2 miljoner artiklar år 2007. År 2009 hade den 3 miljoner abonnenter och fick 4 miljoner 2012. En av dess kärnuppdrag innebär att världen får tillgång till all mänsklig kunskap!

Trots dessa framgångar är Wikipedia fortfarande på väg mot sina mål. Sedan dess 5 miljoner artiklar tillkännagivande, deklarerades att de behöver över 100 miljoner artiklar för att täcka en betydande del av sina mål. Att samla summan av mänsklig kunskap på en enkel webbplats är inte en enkel uppgift att genomföra. I samtalet med Liber måste det finnas fler artiklar som täcker andra diversifierade regioner i världen. Höjningen av webbplatsen mot väst kan komma som en stor nackdel.

November 26, 2017